(024) 352 39 11

Wijziging in woningtoewijzing ouderen met vermogen

Vanaf 1 januari 2022 verbeteren de huurmogelijkheden voor ouderen met een hoger eigen vermogen. Hierdoor wordt het eenvoudiger om ook in aanmerking te komen voor huizen die net boven uw inkomensmogelijkheden vallen. Bijvoorbeeld voor een zorgwoning die past bij uw situatie.

Voor wie is dit bedoeld?
Ouderen met de AOW-gerechtigde leeftijd (2022: 66 jaar en 7 maanden) die onder de inkomensgrens vallen voor huurtoeslag hebben recht op een sociale huurwoning tot 633,25 euro (bij een huishouden van 1-2 personen). Maar wellicht heeft u naast uw inkomen ook een vermogen opgebouwd, bijvoorbeeld door de verkoop van een woning. Als dit vermogen hoger is dan 118.479 euro als alleenstaande of 148.819 euro wanneer u samenwoont, kunt u ook reageren op een duurdere woning.

Hoe werkt het?
Wilt u graag een duurdere woning huren en voldoet u aan de eisen, dan kunt u zelf een verzoek bij ons indienen om dit op uw inschrijving aan te geven. Aan de hand van uw laatste definitieve aanslag voor de inkomstenbelasting toetsen we dan uw vermogen. Mocht dit bedrag na deze periode nog verhoogd zijn, dan kunt u hiervoor ook andere bewijsstukken aanleveren. Bijvoorbeeld een recent bankafschrift, een verkoopakte van uw woning of de aanslag van de WOZ-waarde van dit huis.