(024) 352 39 11

Woning ruilen? Dat gaat nu een stukje makkelijker

Wij bieden u graag een betaalbaar en passend thuis. Misschien woont u nu in huurwoning die niet (meer) past bij uw woonwensen. Bijvoorbeeld, omdat u graag naar een gelijkvloerse woning wilt verhuizen of omdat u juist meer slaapkamers of een tuin wenst. Of u wilt op een andere plek wonen. U kunt natuurlijk reageren op een andere huurwoning via Entree, maar een andere optie is woningruil. Dit hebben we nu makkelijker gemaakt.

Hoe werkt het?
Wilt u van woning ruilen, dan kunt u uw woning aanmelden op www.ruilmijnwoning.nl. Als Talis werken we mee aan deze website. Maak hiervoor eerst een account aan. Daarna kunt u hier eenvoudig een woningadvertentie maken. Een groot aantal gegevens is al bekend, dus het aanmaken is makkelijk.

Reageren op een woning
Ziet u een woning waar u interesse in heeft? Dan kunt u de woning ‘liken’. De aanbieder van de woning ontvangt dan automatisch een bericht. Heeft deze persoon interesse in de woningruil? Dan kunt u het proces van woningruil vervolgen en contact met elkaar opnemen. Bent u beiden nog steeds enthousiast? Dan kan de aanvraag voor woningruil via de website verder ingediend worden. De betrokken woningcorporaties beoordelen vervolgens de definitieve aanvraag.

In welk gebied kan ik ruilen?
Via ruilmijnwoning.nl kunt u van woning ruilen met een huurder in uw eigen woonplaats, regio of in andere delen van het land. Het is maar wat uw voorkeur heeft.

Klik hier voor meer informatie.