(024) 352 39 11

Woningcorporaties Nijmegen gaan voor gezamenlijke koopvoorrang huurders

Goed nieuws voor alle huurders van een sociale huurwoning in de regio Nijmegen die een stap willen maken naar een koopwoning. Hiervoor hebben we samen met de Nijmeegse corporaties Portaal, SSH& en Woonwaarts de handen ineen geslagen. Woningen die wij willen verkopen bieden we aan op Funda. Maar eerst krijgen huurders van een sociale huurwoning de kans om deze woning te kopen. En het maakt daarbij niet uit bij welke van de vier corporaties u nu huurt.

In de advertentie op Funda staat vermeld of u voorrang heeft. Heeft u interesse in één van de aangeboden koopwoningen? Dan meldt u zich binnen 5 werkdagen na publicatie. Als geïnteresseerde krijgt u als eerste de kans om de woning te bezichtigen en eventueel te kopen. Daarna gaat de woning pas ‘de vrije markt’ op. De belangrijkste voorwaarde van de voorrang: u laat een zelfstandige of onzelfstandige sociale huurwoning leeg achter.

Doorstroom vastzittende woningmarkt op gang helpen
Bij Woonwaarts hebben ze al enkele jaren positieve ervaringen opgedaan met Koopvoorrang. Zo kocht in 2021 een huurder van Portaal een vrijgekomen eengezinswoning bij Woonwaarts via Koopvoorrang: “Dit was voor mij de enige mogelijkheid om een woning te kopen. Een starterswoning met voorrang kunnen kopen is een mooie kans en ik ben er nog iedere dag blij mee.” De eengezinswoning in Zwanenveld (Dukenburg) die hij achterliet, werd direct weer verhuurd aan een andere huurder van Portaal, die in een portieketage flat woonde in Heseveld. Deze woning werd betrokken door een starter op de huurmarkt.

Ook wij werkten al met Koopvoorrang. Met het verschil dat alleen onze huurders van een sociale huurwoning voorrang hadden op het kopen van een woning van Talis. Vorig jaar hebben zo 28 huurders van Talis een woning gekocht van ons en zijn hierdoor 28 woningen weer verhuurd.

Samen hebben veel vertrouwen in Koopvoorrang. Met koopvoorrang geven we onze huurders meer kans om een woning te kunnen kopen. En omdat de huurder een sociale huurwoning achterlaat, geeft dit weer kansen aan anderen om door te stromen naar deze huurwoning: “Zo bevorderen we de doorstroming en beschikbaarheid van sociale huurwoningen in ons werkgebied en bieden we meer kansen voor veel woningzoekenden.”

Hoe meldt een huurder zich aan?
Als u interesse heeft in het kopen van een corporatiewoning, meld u zich aan bij alle vier de corporaties. Zo blijft u op de hoogte van het vrijkomende aanbod.