Waarom dit project

De woningen en de wijk voldeden niet meer aan de wensen van deze tijd. De woningen waren klein, verouderd en aan onderhoud toe. Er was weinig ruimte en weinig groen in de wijk en er was behoefte aan meer verschillend type woningen. Bijvoorbeeld voor grotere gezinnen, alleenstaanden of voor ouderen. Daarom is er een plan gemaakt om de buurt te vernieuwen met behoud van de eigen uitstraling.

De woningen in de Kolping zijn nu ruim 65 jaar oud. Renovatie is nodig gebleken om ook de komende jaren prettig te kunnen blijven wonen. De 127 renovatiewoningen zijn niet alleen opgeknapt, ze hebben ook meer comfort gekregen. Ze zijn veiliger en energiezuiniger gemaakt. Door betere isolatie en zonnepanelen kunnen bewoners besparen op hun energielasten. Alle renovatiewerkzaamheden zijn uitgevoerd zonder huurverhoging, behalve dan de normale jaarlijkse huurverhoging. Daarnaast konden bewoners uit verschillende opties kiezen.

De woonblokken in de buurt stonden dicht op elkaar. Door de sloop van 115 woningen is ruimte gemaakt voor gezellige pleintjes en voor nieuwbouw. Er zijn nieuwe woningen gekomen die een goede aanvulling zijn in de buurt: eengezinswoningen, appartementen, woon-werkwoningen en levensloopwoningen. De nieuwe woningen zijn familie van de bestaande Kolping, met een frisse nieuwe uitstraling.

 

Pagina delen: