Samenwonen met Driestroom in Ellis

In Ellis komen in totaal 51 appartementen, waarvan we er 26 verhuren aan Driestroom. Driestroom verhuurt deze appartementen aan mensen met een ondersteuningsvraag. De woningen van Driestroom en Talis zitten verspreid door het gebouw. Dit betekent dat de mensen van Talis en Driestoom betekenisvol met elkaar kunnen samenleven, waarbij ze een goede buur van elkaar zijn en naar elkaar omkijken.

Talis is verantwoordelijk voor de instroom van de reguliere huurders
Voor de toewijzing van de appartementen maken we gebruik van maatwerk. We nodigen namelijk iedere kandidaat uit voor een intakegesprek. Zo kunnen we de kandidaten goed informeren over de plek waar zij komen te wonen. En kunnen we kijken of de kandidaat en Ellis een match zijn. De intakegesprekken vinden plaats door iemand van Talis en iemand van Driestroom.

Reguliere huurders delen de ontmoetingsruimte met bewoners van Driestroom
In Ellis komt een ontmoetingsruimte. Een plek waar je gezellig met je buurman of buurvrouw een kop koffie kan drinken. De ontmoetingsruimte is voor zowel de bewoners van Driestroom als voor de reguliere huurders. Met deze ontmoetingsruimte zorgen we ervoor dat er interactie ontstaat tussen de bewoners van Driestroom en de reguliere huurders. De reguliere huurders zijn niet betrokken bij de zorg van de bewoners van Driestroom.

Wie is Driestoom?
Driestroom is er voor mensen met een ondersteuningsvraag en draagt bij aan een buurt waar mensen met verschillende achtergronden samenleven. Een fijne plek waarin iedereen mee kan doen en van waarde is. Driestroom biedt onder andere begeleiding aan mensen met een ondersteuningsvraag bij zelfstandig wonen. De bewoners van Driestroom wonen zelfstandig in appartementencomplex Ellis, waar begeleiding beschikbaar is. Meer informatie over Driestroom vindt u op hun website.

 

 

Pagina delen: