Hart van de Waalsprong

Het Hart van de Waalsprong is het nieuwste onderdeel van de wijk Hof van Holland in Nijmegen-Noord. Met verschillende horecagelegenheden en winkels wordt de wijk ‘het woon- en winkelhart’ van Hof van Holland.

WM NijmegenNoord 020

De nieuwste wijk van Nijmegen-Noord
Hart van de Waalsprong is gunstig gelegen tussen de Spiegelwaal, Graaf Alardsingel en de spoorlijn. Het Hart van de Waalsprong vormt, zoals de naam al aangeeft, het woon- en winkelhart van de gehele Waalsprong. In het Hart van de Waalsprong komen 500 koop- en huurwoningen. Hiervan zijn 101 bestemd voor sociale huur. Daarnaast komen er nog 35 winkelunits met gezellige horecagelegenheden en onder andere twee supermarkten.

De wijk heeft een uitgesproken karakter door zichtbare duurzaamheid, water en groen. Ook de stedelijke architectuur en een opvallend centraal plein maken het een echte stadswijk.

Illustratie van het nieuwe Hart van de Waalsprong

Illustratie van het nieuwe Hart van de Waalsprong

Bereikbaarheid
Het Hart van de Waalsprong is goed bereikbaar met zowel de fiets, het OV als de auto. De Graaf Alardsingel loopt langs deze nieuwe wijk en verbindt het Hart van de Waalsprong met het centrum van Nijmegen, Arnhem en Nijmegen-West via de Oversteek. Daarnaast liggen er fietspaden door de wijk die je via de Oversteek of spoorbrug binnen een kwartier in het centrum brengen. Ook ligt station Nijmegen-Lent op steenworp afstand.

Pagina delen: