De omgeving van Huurlingsedam

Huurlingsedam is een woonwijk in Wijchen en wordt vaak gezien als een van de mooiste wijken van Wijchen. Het is een rustige wijk om te wonen. U vindt er een mix van sociale koopwoningen, vrijesectorkoopwoningen en sociale huurwoningen. Dit betekent dat het een wijk is waar iedereen woont: jong, oud en mensen die wat meer of minder te besteden hebben.

WM Huurlingsedam 44

Een fijne dorpse omgeving
Huurlingsedam heeft de sfeer van een gezellig dorp. Dit komt vooral door de bouwstijl van de verschillende huizen in de wijk. Verder is er veel groen en zorgen de vele speelplekken en groene veldjes ervoor dat je makkelijk andere mensen ontmoet. In de omgeving van Huurlingsedam kunt u heerlijk wandelen. Zo ligt het Wijchens meer op steenworp afstand van de wijk. Via bruggetjes over het meer wandelt u naar de wijk Kerkeveld.

In Huurlingsedam vindt u Wijkcentrum ‘De Brink’. De Brink is een sociale ontmoetingsplek voor jong en oud. Bewoners van Huurlingsedam en Kerkeveld kunnen hier terecht voor verschillende activiteiten. In het gebouw bevindt zich ook de bovenbouw van basisschool ‘De Trinoom’ en de ‘BSO de Brink’.

 Het centrum van Wijchen
Huurlingsedam is landelijk gelegen, maar ligt toch dicht bij het centrum van Wijchen. In het centrum vindt u alles wat u nodig heeft. Zo vindt u er verschillende winkels, gezellige cafés en restaurants.

Pagina delen: