Veel gestelde vragen

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over de woningen in Huurlingsedam.

Servicekosten

Moet ik zelf nog zaken regelen zoals elektriciteit en water?
Ja, je hebt een eigen elektra- en watermeter in de woning. Je kiest zelf een leverancier kiezen om een contract af te sluiten. Dit doe je vanaf de dag dat je de sleutel ontvangt.

De woning

Wat is het energielabel?
Dat is A+++.

Wat zijn de afmetingen van de muren (voor meubels)?
De afmetingen kun je terugvinden op de plattegronden op de website, langs de zijkant van de plattegrond. Plattegronden van nieuwbouwprojecten zijn niet in beton gegoten, dus houdt rekening met afwijkingen. Enkele weken voordat je de sleutel krijgt, mag je de woning bekijken. Op dat moment kun je alles zelf goed bekijken en opmeten.

Hoe groot zijn de ramen en waar zitten ze?
Vanaf de plattegrond krijg je een aardig beeld waar de ramen zitten. De plattegronden vind je bij ‘de woningen’ op de website. Als je graag de afmetingen wilt weten om zaken in te meten, kun je hiervoor het beste het kijkmoment afwachten.

Mag er een airco geplaatst worden aan de gevel van woning?
Ja, je mag een airco plaatsen. Er zijn wel voorwaarden over de plek en het geluid. Daarom vraag je eerst toestemming bij Talis. Dit kan via de website bij  ‘Aanvraagformulier zelf klussen’. Je bent zelf verantwoordelijk dat de airco aan de (geluids)eisen voldoet en dat je geen overlast veroorzaakt voor de (over)buren.

Waar bevindt zich de aansluiting van de tv/router? En is dit glasvezel?
In de woonkamer zit een hiervoor bedoelde UTP-aansluiting. En in beide slaapkamers is een loze leiding aanwezig. In de meterkast zit een dubbele wandcontactdoos, eventueel voor een router. In de meterkast zit een glasvezelaansluiting.

Is er een vaste telefoonaansluiting?
Ja, dit kan via de UTP-aansluiting.

Kan de warmtepomp ook koelen?
Nee, de warmtepomp kan niet koelen. Wel kan de WTW in de zomer de temperatuur in uw woning iets verlagen. Daarvoor krijgt u nog een instructie.

Wat is de hoogte van het plafond?
De woning is 2,6m hoog.

Wat is de technische ruimte op zolder?
Hier staan installaties en er is ruimte voor een wasmachine (en eventueel daarop een droger). Je kunt dit zien op de plattegrond van de woning. Daaromheen is geen ruimte voor opslag. Je kunt spullen op de zolder opslaan, maar niet in de technische ruimte. De leidingen van de installaties kunnen warm worden waardoor brandgevaar ontstaat.

Waar zit de wasmachine-aansluiting?
De wasmachine-aansluiting zit op zolder in de technische ruimte.

Ik wil iets veranderen in de woning, moet ik dit aanvragen? Zo ja, hoe?
Wij vinden het belangrijk dat je je woning naar eigen inzicht kunt veranderen. Het is jouw woning en daar mag je een fijn thuis van maken. Daarbij moet je je wel aan een aantal regels houden. Die lees je op onze website. Het zou kunnen dat je bijvoorbeeld een andere keuken wilt plaatsen, of een vloer wil leggen. Voor deze wijzigingen vraag je  toestemming via het zogenaamde ‘Aanvraagformulier zelf klussen’. Dit vind je op de website.

Hoe wordt de woning verwarmd?
De woningen krijgen vloerverwarming op de begane grond en op de eerste etage. De WTW zorgt ook voor warmteverspreiding in de woning.. Er hangen dus geen radiatoren in de woning. Behalve in de badkamer, daar hangt een elektrische radiator. De verwarming en het warm water wordt verzorgd door een warmtepomp met een boilervat van 150 liter. De ‘warmte-terugwin-unit’ (WTW) zorgt ook voor warme lucht in huis. De warmtepomp gebruikt elektriciteit om te verwarmen. Er zit geen gasaansluiting in de woning. Alles is elektrisch. Op zolder zit geen verwarming.

Welke vloer kan ik leggen op vloerverwarming?
In principe kun je allerlei typen vloerbedekking leggen. Sommige vloerbedekkingen geleiden de temperatuur echter minder goed. Een gelijmde pvc-vloerbedekking of gietvloer is bijvoorbeeld beter dan een hoogpolig tapijt. Laat je bij de keuze van een vloerbedekking adviseren door een deskundig bedrijf. Let wel: tegels of plavuizen zijn niet toegestaan.

Ook het leggen van een vloer vraag je aan via Talis. Dit kan via ‘Aanvraagformulier zelf klussen’ op  de website.

Altijd geldt: niet spijkeren en boren in de vloer. Dit is vanwege de aanwezige leidingen en vloerverwarming.

Is een verlijmde pvc-vloer toegestaan?
Ja, dit mag. U vraagt hiervoor een ZAV aan via de website.

Is een gietvloer toegestaan?
Ja, dit mag. U vraagt hiervoor een ZAV aan via de website.

Zijn de muren gelijk verf- of behangklaar?
De muren in de woning zijn behangklaar. Je moet misschien wel nog wat licht stop- en schuurwerk uitvoeren. De muren zijn níet schilderklaar. Wil je schilderen? Dan adviseren wij je te laten informeren door een specialist.

Mag ik een dakkapel plaatsen?
Ja, je mag een dakkapel plaatsen. Je vraagt dit aan via ‘Aanvraagformulier zelf klussen’ op onze website.

Kan ik direct laminaat of vloerbedekking leggen?
Ja, u hoeft niets meer aan de vloeren te doen.

 

Mag ik een rolluik plaatsen?
Nee, aan de buitenkant van de woning mag u geen rolluik of zonwering plaatsen.

Buiten

Van welk materiaal is de buitenberging gemaakt?
De berging is gemaakt van onbehandelde houten planken. Deze kunnen wat vergrijzen in de loop van de jaren. Aan de achterkant zijn ze brandwerend behandeld. De vloer is van beton.

Wat zijn de afmetingen van de buitenberging? En zit er stroom in voor een elektrische fiets?
De buitenberging heeft een afmeting van 2,3m breed en 2,4m lang. En er is stroom. Je kunt je elektrische fiets hier dus opladen.

Hoe groot is de tuin?
Dat verschilt per woning. Gemiddeld kun je ongeveer uitgaan van 35m2.

Hoe ziet de erfafscheiding er uit?
Tussen de achtertuinen staat een gaashekwerk met kamperfoeliebeplanting er doorheen gevlochten. Bij de voortuin staan lage beukenhaagjes. Dit mag je niet verwijderen.

Mag ik zelf zaken aanplanten in mijn tuin?
Ja, dit mag. Je moet wel de reeds aanwezige beplanting laten staan. Zoals de beplanting tussen de woningen.

Mag ik zelf zonnepanelen leggen?
Ja, je mag zonnepanelen leggen. Je vraagt dit aan via het zogenaamde ‘Aanvraagformulier zelf klussen’. Dit vind je op de website. Op zolder in de technische ruimte zijn twee loze leidingen aanwezig naar de meterkast. Deze zijn bedoeld voor zonnepanelen aan te sluiten.

Mag ik een uitbouw of serre plaatsen?
Ja, je mag een uitbouw of een serre plaatsen. Je vraagt dit aan via ‘Aanvraagformulier zelf klussen’ op onze website.

Waarvan zijn de kozijnen gemaakt?
De kozijnen zijn van hout.

Mag je het buitenschilderwerk (zoals kozijnen en de voordeur) zelf in een andere kleur schilderen?
Nee, dit mag niet aan de buitenzijde. Aan de binnenkant mag je de deur wel in een andere kleur schilderen.

Keuken

Kan ik wat kiezen qua kleuren en afwerking in de keuken?
Nee, de keukens worden standaard opgeleverd. Na oplevering kun je eventueel zelf kijken of je iets wilt uitbreiden of aanpassen. Dit kun je na de sleuteloverdracht zelf regelen met een keukenleverancier. Tijdens het kijkmoment kun je een foto maken van de sticker in jouw keuken. Hiermee kan de keukenleverancier precies zien wat er in jouw keuken zit qua types en kleuren.

Moet ik zelf apparatuur kopen voor de keuken?
Ja. De keuken wordt zonder apparatuur opgeleverd. Zaken zoals een afzuigkap, kookplaat en koelkast moet u zelf plaatsen.

Is het mogelijk om de keuken uit te breiden?
Ja, dat kan. Dit kun je na de sleuteloverdracht zelf regelen met een keukenleverancier. Je krijgt tegen die tijd het merk en typenaam door van ons. Je kan dit ook alvast vinden op de sticker in de keuken tijdens het kijkmoment.

Op welke hoogte komen de keukenkasten te hangen?
De onderzijde van de keukenkastjes zit ongeveer 50 cm boven het aanrechtblad. Dat is ongeveer 145cm vanaf de grond.

Wat zijn de afmetingen van de keukenkastjes?
De onderkastjes zijn ongeveer 95 cm hoog (tot de bovenkant van het aanrechtblad). De bovenkastjes zijn ongeveer 70 cm hoog. De drie onderkasten en 3 bovenkasten zijn 60 cm breed. De totale breedte is dus 180cm.

Mogen de bovenkasten in de keuken ook komen te vervallen?
Nee. We plaatsen een standaard keuken. Je kunt de kasten altijd na oplevering zelf verwijderen. Maar let op: je dient ze weer terug te plaatsen als je de huur ooit weer opzegt.

Komt er een gat in het aanrechtblad voor de kookplaat?
Nee, er komt geen gat. Het aanrechtblad zit op de drie onderkastjes. Naast de kastjes is ruimte voor een los kooktoestel. Dit kun je bijvoorbeeld zetten op de oven of koelkast.

Is een inductiekookplaat met 2-fasen noodzakelijk?
Ja, dit is noodzakelijk. Let daar goed op bij de aankoop van je kookplaat.

Welke maat vaatwasser past er in de keuken? En hoe kan ik deze aansluiten?
Naast het keukenblok kan in principe een losse vaatwasser staan. Let op: de benodigde aansluitingen voor een vaatwasser zijn niet aanwezig. Die moet je zelf nog aanleggen.

Badkamer

Hoe wordt de badkamer opgeleverd?
De badkamer is compleet met tegelwerk en sanitair. Naar eigen inzicht en wensen kun je bijvoorbeeld een douchegordijn en badkamerkastjes aanschaffen.

Mag ik een bad plaatsen?
Nee, u mag geen bad plaatsen. Ten eerste past niet in de badkamer. En daarnaast kan dit niet vanwege het warmteterugwin-systeem (WTW).

Waar in de badkamer zit de radiator?
De radiator zit naast de wastafel.

Is er een douchewand? Mag ik die (zelf) plaatsen?
Er is geen douchewand. U mag deze zelf plaatsen. Daarvoor doet u een aanvraag bij Talis via Verandering aanbrengen – Talis op onze website.

Overig

Hoeveel sleutels ontvangen we van de woning?
U ontvangt zes sleutels van de voordeur.

Hoe is het afval geregeld?
De DAR haalt in de Gemeente Wijchen de vuilnis op. Zie www.dar.nl voor de afvalwijzer.

Pagina delen: