Openbare ruimte

Van januari 2018 tot en met het voorjaar van 2019 heeft in de Kolpingbuurt grootschalig onderhoud plaatsgevonden, in combinatie met nieuwbouw en een metamorfose van de openbare ruimte. Intussen zijn alle 127 renovatiewoningen gereed, staat er een nieuw appartementengebouw met 16 appartementen, zijn alle 115 woningen gesloopt waarmee een eind is gekomen aan het slopen van bestaande woningen en zijn er 83 nieuwbouwwoningen opgeleverd.

AFBEELDING PLATTEGROND PLEINTJES

Openbare ruimte

De opknapbeurt van de Kolpingbuurt is verder gegaan dan renovatie, sloop en nieuwbouw alleen. Ook de openbare ruimte heeft een facelift gekregen in de vorm van extra groen en zes pleintjes, waarbij de buurtbewoners een belangrijke stem hebben gehad in de opzet en inrichting. De pleinen hebben allemaal een eigen karakter. Zo is er nu een speelplein, een kunstplein, een marktplein, een voetbalplein, een plein met een hofjeskarakter en een plein bij de ingang van de buurt en het buurtcentrum.

Samen voetbal kijken

Op elk pleintje is op een bepaalde manier de eigenheid van de Kolpingbuurt terug te zien. Op het marktplein is het bijvoorbeeld mogelijk om op de zijkant van een woning iets groot te projecteren, zodat je bijvoorbeeld samen voetbal kan kijken. Verder is het ‘hofjesplein’ door zijn vele bankjes een ideale ontmoetingsplek voor bewoners en kunnen kinderen die van voetbal houden hun kunsten vertonen in de pannakooi op het voetbalplein. In deze Kolpingkrant lees je meer over de pleinen.

Centralere ligging van De Inloop

Bij de herinrichting van de openbare ruimte is ook bewust ingezet op het verbeteren van de ligging van buurtcentrum De Inloop. De voor bewoners belangrijke buurtvoorziening ligt niet meer achteraf in de buurt, maar aan een nieuw, centraal plein; vlak bij de ingang van de vernieuwde Kolpingstraat.

Meer lezen?

Onder het kopje De Kolpingkrant lees je hoe bewoners en andere nauw betrokkenen het grote vernieuwen van de Kolpingbuurt hebben ervaren. Ben je benieuwd naar een beschrijving van de nieuwbouwwoningen of wil je meer weten over de sloop? Klik dan op ‘Download brochure’.

Pagina delen: