Sloop en nieuwbouw

Van januari 2018 tot en met het voorjaar van 2019 heeft in de Kolpingbuurt grootschalig onderhoud plaatsgevonden, in combinatie met nieuwbouw en een metamorfose van de openbare ruimte. Intussen zijn alle 127 renovatiewoningen gereed, staat er een nieuw appartementengebouw met 16 appartementen, zijn alle 115 woningen gesloopt waarmee een eind is gekomen aan het slopen van bestaande woningen en zijn er 83 nieuwbouwwoningen opgeleverd.

Klik hier voor meer foto’s over de sloop en de nieuwbouw.

115 sloopwoningen

In de Kolpingbuurt stonden de woonblokken erg dicht op elkaar. Met het slopen van 115 woningen (op een totaal van 242) is ruimte gemaakt voor nieuwbouw, meer groen en gezellige pleintjes. Door de nieuwe woningindeling is de geluidshinder van het spoor verminderd en is de entree tot de buurt en ook de toegang tot buurtcentrum De Inloop verbeterd.

99 nieuwe sociale huurwoningen

Voor de 115 gesloopte woningen zijn 99 nieuwe huurwoningen teruggekomen. Als eerste werd gestart met de bouw van het appartementengebouw, aan het begin van de Kolpingstraat. De in totaal 16 appartementen (van ca. 72 m2) zijn eind juli 2018 opgeleverd. Daarna is verder gebouwd aan 72 ruime eengezinswoningen (van ca. 105 m2), 7 levensloopbestendige woningen (van ca. 100 m2) en 4 woon-werkwoningen (van ca. 105 m2). Hiermee is ingespeeld op de wensen van jong en oud, kleine en grote huishoudens en mensen die werken en wonen graag combineren. In november 2018 hebben de eerste bewoners hun sleutel gekregen.

Zelfde stijl en uitstraling

De renovatie- en nieuwbouwwoningen sluiten qua stijl goed op elkaar aan, zonder dat ze precies op elkaar lijken. Daarbij zorgt de nieuwbouw voor een bepaalde frisheid en eigenheid die aansluiten op de wat sobere, ingetogen jaren 50-uitstraling van de bestaande bouw. In de opzet van de nieuwe woningen is ook speels verwezen naar de Kolping-traditie van het leven op straat. Zo zijn er gemetselde bankjes in de voortuin en stalen luifeltjes boven de voordeur gekomen.

Meer lezen?

Onder het kopje ‘Verhalen’ lees je hoe bewoners en andere nauw betrokkenen het grote vernieuwen van de Kolpingbuurt hebben ervaren. Ben je benieuwd naar een beschrijving van de nieuwbouwwoningen of wil je meer weten over de sloop? Klik dan op ‘Download brochure’.

Download brochure

Brochure download

Pagina delen: