Renovatie

Van januari 2018 tot en met het voorjaar van 2019 heeft in de Kolpingbuurt grootschalig onderhoud plaatsgevonden, in combinatie met nieuwbouw en een metamorfose van de openbare ruimte. In oktober/november 2018 hebben we de laatste fase afgerond (renovatie van de bestaande 127 huurwoningen). Daarmee is voor bewoners een einde aan een vaak stressvolle en (in)spannende periode gekomen.

Meer comfort voor dezelfde huurprijs

De 127 renovatiewoningen hebben naast een modernere look meer comfort gekregen. Keukens, badkamers, sanitair en ventilatie zijn vernieuwd, vloeren en plafonds geïsoleerd en brandveiligheid en inbraakveiligheid verbeterd. Door de plaatsing van zonnepanelen kunnen bewoners bovendien besparen op hun energielasten. Het woonoppervlak van de woningen is hetzelfde gebleven, net als de huurprijs. Huidige bewoners hoeven voor de verbeteringen aan hun woning niet méér te betalen.

Een hele toer

De renovatie van zo veel woningen op een wel heel kleine oppervlakte bleek een hele toer. Bewoners moesten twee keer verhuizen en kwamen vaak terug in een nog niet helemaal goed afgewerkte woning, mede veroorzaakt door een strakke planning. In goed overleg met de mensen van Talis en aannemer Hendriks Bouw en Ontwikkeling is telkens gezocht naar praktische oplossingen, waarin bewoners zich zo goed mogelijk konden vinden.

Nieuwbouw, ruimte en groen

In 2018 en 2019 is er veel sloop en nieuwbouw uitgevoerd. Ook heeft de Kolpingbuurt meer ruimte en groen gekregen. Zo zijn er zes vernieuwde pleintjes gekomen met elk een eigen sfeer en is er extra plaats gecreëerd voor bomen en planten. Kolpingbewoners hebben tot de zomer van 2019 goed gemerkt dat er gewerkt werd in hun buurt.

Meer lezen?

Onder het kopje De Kolpingkrant lees je hoe bewoners en andere nauw betrokkenen het grote vernieuwen van de Kolpingbuurt hebben ervaren. Ben je benieuwd naar de inhoud en de achtergrond van het renovatieproject? Klik dan op ‘Download brochure’.

Download brochure

Brochure download

Pagina delen: