Bouw van Het Nieuwe Metterswane gestart

Woensdag 20 december startte de bouw van Het Nieuwe Metterswane, direct aan het stationsplein van Nijmegen. Het gebouw is ontwikkeld door KondorWessels Projecten (onderdeel van VolkerWessels) en is een ontwerp van architect Dirk Peters van Barcode Architects. In totaal komen er 276 appartementen, waaronder 58 sociale huur en 8 middeldure huur van Talis. Daarnaast komen er ook koopappartementen en vrije sectorhuurwoningen. De bouwtijd is drie jaar.

WM 231221 Mettersswane 07

Het Nieuwe Metterswane wordt een uitnodigend multifunctioneel gebouw op een prominente plek in stad. Het gebouw verbetert de identiteit en de levendigheid van de directe omgeving sterk. Er ontstaat een aantrekkelijke plek om te wonen, werken en verblijven. Wanneer je het station uitloopt, springt het gebouw direct in het oog en nodigt je uit in de stad Nijmegen. De belangrijkste verbindingen met de binnenstad lopen langs het gebouw.

Multifunctioneel complex voor wonen, werken en verblijven
Het Nieuwe Metterswane wordt een getrapt complex van 23 etages met een 2-laags ondergrondse parkeergarage, kantoren, horeca, een stadssupermarkt en 276 appartementen. De verschillende hoogtes van Het Nieuwe Metterswane gaan het vernieuwde poppodium Doornroosje en de Nimbustoren met elkaar verbinden, en zorgt hiermee voor een aantrekkelijke toevoeging aan het stationsgebied van Nijmegen. Ook wordt het gebouw voorzien van groene daken, een duurzaam energiesysteem en komen er parkeerplekken voor deelauto’s.

Bouw van sociale- en middeldure huurappartementen
In totaal komen er in Het Nieuwe Metterswane 276 appartementen, onderverdeeld in sociale huur, midden- en vrije sector koopappartementen. Talis en DW Property zijn straks verantwoordelijk voor de verhuur van de overige appartementen.

Meer informatie over het Nieuwe Metterswane is te lezen op www.metterswane.nl.