Woningdelen in Nijmegen en Wijchen

Met woningdelen kunnen woningzoekenden samen een betaalbare woning huren. Heeft u interesse en voldoet u aan de voorwaarden? Vul dan dit formulier in!

Wat is woningdelen?
Met woningdelen huren woningzoekenden samen een betaalbare woning in Nijmegen of Wijchen. We splitsen hiervoor een grotere eengezinswoning in twee onzelfstandige huurwoningen. Elke huurder krijgt een eigen slaapkamer en badkamer. Deze manier van wonen past goed bij alleenstaanden die het leuk vinden om samen gemeenschappelijke voorzieningen, zoals de woonkamer, keuken en buitenruimte, te delen. We zijn in 2021 met een proef gestart en willen de komende jaren steeds meer woningen delen.

Waarom woningdelen?
Er is een groot tekort aan woningen en wonen dreigt voor veel mensen onbetaalbaar te worden. Talis heeft vrij veel grotere eengezinswoningen, terwijl we zien dat er steeds meer alleenstaanden zijn. Doordat we bij Woningdelen één woning splitsen, kunnen we twee woningzoekenden een betaalbare huurwoning bieden. Ook is woningdelen geschikt voor mensen die het prettig vinden om samen in een woning te wonen. Woningdelen is niet bedoeld voor studenten.

Wat zijn de voorwaarden?
Wilt u graag samenwonen met een vriend, goede kennis, collega of familielid en vormt u geen gezamenlijk huishouden? Staan jullie beiden (apart) ingeschreven in Entree? En heeft zowel u als uw wenselijke medebewoner een inkomen van minimaal € €23.975 en maximaal € 40.765? Vul dan dit formulier in!

Goed om te weten

  • U krijgt allebei een eigen huurcontract.
  • Het is niet toegestaan om met anderen dan uw medebewoner in het huis te wonen.
  • Een intakegesprek is onderdeel van de toewijzing.
  • U sluit samen een contract voor energie, TV en internet af.
  • Wij verhuren de woningdeelwoningen niet via Entree. U behoudt uw meettijd.