(024) 352 39 11

Woningdelen in Nijmegen en Wijchen

De woningnood is hoog en voor particulier huren gelden soms hoge inkomenseisen. Woningdelen biedt misschien wel uitkomst voor jou en een vriend(in), familielid of kennis! Samen huur je een betaalbare woning waarbij je een eigen slaap- en badkamer hebt. Interesse? 

Schrijf je in!

Logo Woningdelen

Wat is woningdelen?
Met woningdelen huur je samen een betaalbare woning in Nijmegen of Wijchen. We splitsen hiervoor een grotere eengezinswoning in twee onzelfstandige huurwoningen. Jij en je medehuurder krijgen een eigen slaapkamer en badkamer. Deze manier van wonen past goed bij iedereen die het leuk vinden om samen gemeenschappelijke voorzieningen, zoals de woonkamer, keuken en buitenruimte, te delen.  

Schrijf je in om op de hoogte te blijven
Via het inschrijfformulier houden we je op de hoogte van de woningen die vrijkomen. En kan je reageren als je interesse hebt!

Wat zijn de voorwaarden?
Wil je graag samenwonen met een vriend, goede kennis, collega of familielid en vormen jullie geen gezamenlijk huishouden? Staan jullie beiden (apart) ingeschreven in Entree? En heeft zowel u als uw wenselijke medebewoner een inkomen van minimaal €25.075 en maximaal € 44.035? 

Goed om te weten 

  • U krijgt allebei een eigen huurcontract. 
  • Het is niet toegestaan om met anderen dan uw medebewoner in het huis te wonen. 
  • Een intakegesprek is onderdeel van de toewijzing. 
  • U sluit samen een contract voor energie, TV en internet af. 
  • Wij verhuren de woningdeelwoningen niet via Entree. U behoudt uw meettijd.
  • Het afnemen van een servicefonds is verplicht. Dit kost €2,07 per maand.

Benieuwd hoe een gedeelde woning eruit ziet? Bekijk hieronder de video in een van onze woningen!

Waarom woningdelen?
Er is een groot tekort aan woningen en wonen dreigt voor veel mensen onbetaalbaar te worden. Talis heeft vrij veel grotere eengezinswoningen, terwijl we zien dat er steeds meer alleenstaanden zijn.  

Doordat we bij Woningdelen één woning splitsen, kunnen we twee woningzoekenden een betaalbare huurwoning bieden. Ook is woningdelen geschikt voor mensen die het prettig vinden om samen in een woning te wonen. Woningdelen is niet bedoeld voor studenten of mensen die een gezamenlijk huishouden hebben.