Veel gestelde vragen over Woningdelen

Op deze pagina vind je de veel gestelde vragen over woningdelen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op en stuur dan een mail naar Woningdelen@talis.nl.

Kom ik in aanmerking voor woningdelen?

Je komt in aanmerking voor woningdelen als je staat ingeschreven op Entree en je bruto jaarinkomen tussen de € 27.725 en maximaal € 47.699 ligt.

Hoe meld ik mij aan voor woningdelen?

U kunt zich aanmelden door middel van een speciaal webformulier op onze website. Deze vind je hier.

Met wie ga ik samenwonen?

Heeft u een woning om te delen toegewezen gekregen? Dan bepaal jij zelf met wie je gaat samenwonen. Deze persoon hoeft niet aan de loting hebben meegedaan. Dit mag een vriend, vriendin, familielid of iemand anders zijn, maar jij kiest! De persoon moet alleen zijn aangemeld bij Entree en zijn of haar bruto jaarinkomen moet tussen de € 25.075 en de € 44.035 liggen.

Wat gebeurt er met mijn meettijd bij Entree?

Sinds 2012 behoud je bij het accpeteren je meettijd. Dit is met woningdelen niet anders.

Hoe groot is de kans dat ik in aanmerking kom voor woningdelen?

Voor woningdelen geldt het lotingmodel. Hierdoor heeft iedereen gelijke kansen. Het aantal aanmeldingen voor woningdelen ligt vele malen lager dan bij andere woningen. De kans dat je geloot wordt bij woningdelen is daarom veel groter. Exacte cijfers kunnen we niet noemen, deze verschillen per woning.

Kan ik in mijn huidige woning ook woningdelen?

Een woning moet groot genoeg zijn om te kunnen splitsen. Woont u in een grotere eengezinswoning en zou u de woning willen delen met bijvoorbeeld een familielid, vriend of vriendin? Stuur een e-mail of bel naar (024) 352 39 11. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden.