Doorstromen naar een passende woning

Woont u in een grotere sociale huurwoning, maar bent u op zoek naar een meer passende huurwoning die aansluit bij uw huidige woonwensen? Dan kan de verhuiscoach misschien helpen.

Kleiner wonen: de verhuiscoach helpt
Prettig wonen is heel belangrijk. Juist ook als u wat ouder wordt. En zeker als u (tijdelijk) te maken krijgt met ziekte of een lichamelijke beperking. Of heeft u het idee dat uw huis te groot wordt? Merkt u dat traplopen steeds lastiger is? Kleiner wonen is dan een oplossing.

Denkt u erover om te verhuizen naar een appartement of kleinere woning, maar weet u niet waar u moet beginnen? Vraag dan een gesprek met onze verhuiscoach aan. U kan een gesprek met onze verhuiscoach aanvragen als u: 

  • 55 jaar of ouder bent;
  • in een huurwoning van minimaal 65 m2 woont; 
  • huis minimaal 3 slaapkamers heeft; 
  • in een sociale huurwoning woont. 

De verhuiscoach bespreekt uw woonwensen
Dit gesprek is bij u thuis. De verhuiscoach wil graag weten wat u nodig heeft om prettig te wonen. Welk huis en welke buurt passen bij u en is dit haalbaar?  Tijdens het gesprek controleert de verhuiscoach ook uw gegevens in Entree. Dat is belangrijk omdat u soms voorrang krijgt als u kleiner gaat wonen. Zo weet u precies wat er mogelijk is, want via Entree gaat u daarna zelf op zoek naar een kleiner en beter passend huis. 

Wilt u uw mogelijkheden bespreken met onze verhuiscoach?
Neem contact op met Marloes Derksen via m.derksen2@gelderland.nl of 06 – 52 80 21 78 

De provincie stelt een verhuisvergoeding beschikbaar
Zo helpt de provincie mee om een verhuisketen op gang te brengen. Want uw verhuizing leidt tot nog twee of drie verhuizingen.
Er gelden speciale regels voor deze vergoeding. Via deze linkkunt u de vergoeding aanvragen. Dat doet u voordat u verhuist. Let op: hiervoor heeft u DigiD-inloggegevens nodig.

Voorrangslabel woning van ‘groot naar beter’
Sommige woningen worden met voorrang aangeboden op Entree. U herkent deze woningen aan een oranje balk op de foto van de woning die staat geadverteerd op Entree.

Voorrangslabel persoon
Een persoon kan een voorrangslabel (vinkje) hebben of aanvragen. Dan krijgt de persoon voorrang als hij/zij op een passende woning reageert én een passende woning verlaat.
Het voorrangslabel aanvragen als u: 

  • 55 jaar of ouder bent; 
  • een woning huurt van Talis of één van de andere deelnemende corporaties
  • een huis huurt dat minimaal 3 slaapkamers heeft en minimaal 65m2 is;
  • een huurprijs betaalt die ‘sociaal’ is;
  • een gesprek met de verhuiscoach hebt gehad.