Samen wonen in Binder

Op een mooie plek, midden in de stad in Nijmegen, staat Binder. Binder is het voormalig Belastingkantoor, tegenover Doornroosje en het politiebureau. En dichtbij de Snelbinder-brug, waar de naam mede naar verwijst. Een gebouw waar wij 117 kamers verhuren aan mensen die wegens omstandigheden snel een betaalbare en tijdelijke woonruimte zoeken. De naam Binder staat voor een plek waar verbindingen ontstaan tussen mensen. Dit is een belangrijk uitgangspunt bij de verhuur van de kamers.

Verbinding
Iedereen kan hier iets voor een ander betekenen. Hierover gaan wij met bewoners in gesprek als zij belangstelling hebben in een kamer. De bewoners verschillen in wat ze nodig hebben en kunnen bieden. Daar maken we ook afspraken over. Onze beheerder ondersteunt de nieuwe bewoners om prettig te kunnen samenwonen.

Verhuur
In Binder zijn 117 kamers met gedeelde voorzieningen, verdeeld over 9 verdiepingen. Er wonen 13 bewoners per verdieping en zij delen de keuken en de sanitaire voorzieningen. De kamers worden verhuurd aan mensen die snel een tijdelijke woonruimte zoeken. Dat kunnen mensen zijn die vanwege omstandigheden zoals een tijdelijk arbeidscontract of een scheiding woonruimte nodig hebben of jongeren die betaalbare woonruimte zoeken. Ook is er woonruimte voor mensen die (tijdelijk) zorg of woonbegeleiding nodig hebben. Deze kamers verhuren wij via Sterker sociaal werk.

Gezamenlijk initiatief
Binder is een initiatief van de gemeente Nijmegen in samenwerking met Talis en Sterker sociaal werk. Deze woonvorm is nieuw en nodig in Nijmegen. Er is een groep mensen in de stad voor wie woonruimte vaak niet betaalbaar en beschikbaar is en die tijdelijk woonruimte zoeken of een plek zoeken van waaruit ze verder kunnen. Dit woonconcept biedt die kans en vraagt ook inzet van bewoners op de woonverdieping en inzet voor elkaar. Voor de bewoners is deze woonvorm een springplank naar een zelfstandige woning.

Op zoek naar een kamer?
Ben je op zoek naar een tijdelijke, betaalbare en eenvoudige woonruimte? Sta je open voor een nieuwe woonvorm in Nijmegen, waarbij samen leven je kansen biedt én je bijdraagt aan de kansen van anderen? Houd dan Entree in de gaten. De kamers worden regelmatig geadverteerd op Entree. Heb je hier vragen over, dan kun je een e-mail sturen naar binder@talis.nl.

De kamers
In Binder zijn beschikbaar:

 • kamers van 12 m2, een netto huurprijs van € 190,20,- en € 113,- servicekosten (Gas-Water-Licht, , internet, schoonmaak).
 • kamers van 20 m2 een netto huurprijs van € 280,23 en € 113,- servicekosten.
 • kamers van 26 m2 met een netto huurprijs van € 346,59 en € 113,- servicekosten.

Per kamer kan één persoon wonen. De keuken en sanitaire voorzieningen worden telkens per verdieping met dertien bewoners gedeeld. Met elke huurder voeren we intakegesprekken en maken we afspraken over wat je bij gaat dragen aan het wonen in Binder. Misschien heb je daar zelf hele goede ideeën over. Of we helpen je met het uitwerken van een idee.

Voorwaarden
De selectie vindt plaats op basis van de volgorde in reacties. Binder is bedoeld voor mensen die het echt nodig hebben. Hieronder lees je de belangrijkste voorwaarden:

 • Je bent geen student
 • Je hebt een maximaal bruto inkomen van € 38.035,-.
 • Je woonde in de afgelopen 10 jaar minimaal 3 jaar in Nijmegen en kan dit aantonen met een uitdraai van de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente.
 • Iedereen gaat alleen in een woonruimte wonen en dus bijvoorbeeld zonder partner en zonder kind(eren). In het gebouw is het niet toegestaan dat er kinderen verblijven. Ook huisdieren zijn niet toegestaan.
 • Je kunt zelfstandig wonen, zonder dat hier zorg bij nodig is. Als je wél zorg nodig hebt en in Binder wil wonen, reageer dan niet via deze advertentie, maar meldt je bij Sterker.
 • Als je in Binder woont, ben je op zoek naar een volgende woonruimte. Je krijgt een tijdelijk huurcontract van een half jaar tot maximaal 5 jaar, afhankelijk van je persoonlijke situatie.
 • Als je recht hebt op urgentie, krijg je geen voorrang. Wil je hier met urgentie toch wonen, dan vervalt je huidige urgentie.
 • Je draagt bij aan het wonen in Binder en bent bereid daar afspraken met ons over te maken.
 • Voor Binder gelden huisregels. De huisregels zijn net als de algemene voorwaarden onderdeel van het huurcontract.

Interesseformulier De Binder

 • *) Verplicht veld