Duurzaamheid

Bij onderhoud investeren we flink in duurzaamheid, bijvoorbeeld door isolatie. Dat doen we omdat we wonen betaalbaar willen houden. En omdat we onze verantwoordelijkheid nemen voor een duurzame toekomst. Eind 2019 hebben onze woningen gemiddeld label B gehaald.

Daarnaast investeren we in het opwekken van energie
Bijvoorbeeld met zonnepanelen en het benutten van innovatieve technieken. In Nijmegen zijn we grootleverancier van zonne-energie opgewekt op sociale huurwoningen. We plaatsen zonnepanelen als we de woningen of complexen een onderhoudsbeurt geven. Dat doen we dan alleen als daarmee het energielabel van de woningen minimaal C wordt en/of als we subsidie krijgen. In elk onderhoudsproject maken we op deze manier de afweging of we zonnepanelen plaatsen of (nog) niet. Als we ze plaatsen kost het de huurder niets.

Wij brengen geen zonnepanelen aan per woning. Als u zelf zonnepanelen wil installeren vraagt u dit eerst aan via onze website. Dit kan via deze pagina.

Ook stimuleren en ondersteunen we bewoners om energiezuinig te wonen
Bijvoorbeeld door het geven van bespaartips op onze website en in ons bewonersblad. En door het aanbieden van (gratis) energiecoaches.

Elektrisch koken
Steeds vaker krijgen we van huurders de vraag of zij elektrisch kunnen gaan koken. Als u een nieuwe keuken krijgt, is dat mogelijk. Wij passen uw woning en keuken hierop aan. U moet zelf voor een (inductie)kookplaat en geschikte pannen zorgen. U leest er op de pagina ‘elektrisch koken‘ meer over. 

Aardgasvrij Nijmegen
In Nijmegen is het plan dat de eerste Nijmeegse wijken in 2035 aardgasvrij zijn. U leest er hier meer over.