Langer zelfstandig wonen

De meeste mensen willen zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen. Vroeg of laat gaat dit echter niet meer vanzelf. Talis kan tegen een vergoeding in uw huurwoning kleine voorzieningen aanbrengen. Bijvoorbeeld een verhoogd toilet, extra trapleuning of wandbeugel.

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) helpt u om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen en mee te doen in de samenleving. Meer informatie staat op de websites van de gemeente Nijmegen en de gemeente Wijchen.

Daarnaast helpen wij u ook graag. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw woning of woongebouw aan te passen, waardoor u er langer zelfstandig kan blijven wonen.

Kleine aanpassing(en) in de woning
U heeft een vraag over een kleine aanpassing die de Wmo niet vergoedt. Denk hierbij aan beugels, een verhoogd toilet of een douchestoel. U kunt hiervoor contact met ons opnemen. Eén van onze medewerkers komt langs om met u naar de mogelijkheden te kijken. Als de aanpassing mogelijk is, maken we een offerte op basis van uw wensen. Wij kunnen de voorzieningen vervolgens aanbrengen tegen gereduceerd tarief.

Grote aanpassing(en) in de woning
U heeft een vraag over een grote aanpassing in uw woning die de Wmo wel vergoedt. Denk hierbij aan een traplift of een elektrische deuropener. Op dat moment kunt u rechtstreeks contact opnemen met uw gemeente.
Sommige grote aanpassingen, zoals het verplaatsen van een badkamer of het plaatsen van een tweede toilet, kunnen mogelijk wel door ons worden aangebracht. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Ook is dit altijd afhankelijk uw persoonlijke woonsituatie en financierbaarheid.

Grote aanpassing(en) in het complex/woongebouw
U heeft een vraag over een grote aanpassing in het complex die de Wmo niet vergoedt. Denk hierbij aan een ophoging van de galerij of elektrische deuropeners in de algemene ruimte. U kunt hiervoor contact met ons opnemen. We bekijken dan per complex of deze voorzieningen (op termijn) worden aangebracht.
Ophoging van balkons kunnen we voor u uitvoeren tegen een gereduceerd tarief; dit gebeurt niet complexmatig.

Comfortabel wonen
Talis heeft een divers aanbod aan huurwoningen in Nijmegen en Wijchen. Ook voor als u wat minder goed ter been bent of zorg nodig heeft. Enkele mogelijkheden: gelijkvloers, rollatortoegankelijk, scootmobielstalling, zorg- en welzijnsdiensten in het gebouw. Bekijk de pagina comfortabel wonen voor meer informatie over de woningen.

Het project Bewust Wonen in Nijmegen wil eraan bijdragen dat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen door hen bewuster na te laten denken over hun woontoekomst. U vindt meer informatie op hun website.

Meer informatie?
U kunt contact met ons opnemen voor meer informatie. Wilt u al meteen een aanvraag voor een aanpassing doen? Dat kan digitaal via het reparatieformulier.