Huurachterstand

Het kan voorkomen dat het u niet lukt om uw huur op tijd te betalen. Dan horen we dat graag zo snel mogelijk. Wacht niet te lang, want huurachterstanden kunnen snel oplopen. Wij helpen u graag om een passende oplossing te vinden.

Betalingsregeling
Onder bepaalde voorwaarden kunnen we gratis een betalingsregeling met u treffen. Hoe we die betalingsregeling precies afspreken, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Wij helpen u om de juiste beslissingen te nemen.

Bij een betalingsregeling lost u elke maand een extra bedrag af. Zo kunt u uw betalingsachterstand inlopen. Daarnaast blijft u natuurlijk ook uw maandelijkse huur betalen.

Wilt u met ons een betalingsregeling afspreken, of meer informatie over uw huurachterstand? Neemt u dan contact met ons op via huurincasso@talis.nl of T (024) 352 39 11.

Moeite met rondkomen?
U bent niet de enige! Talis en Geldfit werken samen om u te helpen met rondkomen. Via Geldfit krijgt u gratis tips en informatie die passen bij uw financiële situatie. Ook helpen ze u met het vinden van de juiste personen die u kunnen helpen. Geldfit is anoniem en deelt uw gegevens niet met ons of andere instellingen.
Geldfit

Budgetcoaching
Heeft u problemen om maandelijks de huur te betalen? Of moeite om maandelijks rond te komen? Dan kunt u via Talis – zonder wachtlijst – in aanmerking komen voor budgetcoaching.

Een onafhankelijke coach begeleidt u tijdelijk. De coach gaat met u op zoek naar de mogelijke oorzaken waardoor betalingsproblemen zijn ontstaan. Samen stelt u een plan op om weer overzicht te krijgen. U blijf zelf verantwoordelijk voor en de baas over uw eigen financiën.

Wilt u meer weten of wilt u weten hoe u in aanmerking kunt komen voor een budgetcoach, neemt u dan contact met ons op via huurincasso@talis.nl of T (024) 352 39 11.

Een huurder vertelt:

‘Op de rit’, extra hulp
Talis werkt mee aan ”Op de rit’ van de gemeente Nijmegen. Samen met energiebedrijf Nuon, drinkwaterbedrijf Vitens, zorgverzekeraars CZ, VGZ, Zilveren Kruis, Menzis en de andere woningcorporaties in Nijmegen proberen we betalingsachterstanden bij de bovenstaande organisaties zo vroeg mogelijk aan te pakken. Op het moment dat de schulden nog niet hoog zijn opgelopen. U kunt hiervoor benaderd zijn of worden.

Vroegsignalering
In Wijchen werken we met gemeente Wijchen, zorgverzekeraars en waterbedrijf Vitens aan “Vroegsignalering”. U kunt hiervoor benaderd zijn of worden.

Website ‘Geldzorgen’
Op de website van de gemeente Wijchen staat veel informatie voor hulp bij geldzorgen.


Grotere financiële problemen? Schuldhulpverlening: iets voor u?

Het kan ook zijn dat u grotere financiële problemen heeft. Dat u naast een huurachterstand, andere schulden heeft of moeite heeft met rondkomen. Wij raden u dan aan om contact op te nemen met Schuldhulpverlening.

Nijmegen
Bureau Schuldhulpverlening/GKB+
Mariënburg 30
6501 BB Nijmegen
T (024) 32 98 040
E gkb@nijmegen.nl
www.nijmegen.nl

Wijchen
Schuldhulpverlening
Kasteellaan 27
6602 DB Wijchen
T (024 751 71 11
www.wijchen.nl