Woning ruilen

Wij bieden u graag een betaalbaar en passend thuis. Misschien woont u nu in huurwoning die niet (meer) past bij uw woonwensen. Bijvoorbeeld, omdat u graag naar een gelijkvloerse woning wilt verhuizen of omdat u juist meer slaapkamers of een tuin wenst. Of u wilt op een andere plek wonen. U kunt natuurlijk reageren op een andere huurwoning via Entree, maar een andere optie is woningruil. Dit hebben we nu makkelijker gemaakt

Hoe werkt het?

1. U gaat op zoek naar een andere woning
Wilt u van woning ruilen, dan kunt u uw woning aanmelden op: www.ruilmijnwoning.nl. Als Talis werken we mee aan deze website. Maak hiervoor eerst een account aan. Daarna kunt u hier eenvoudig een woningadvertentie maken. Een groot aantal gegevens is al bekend, dus het aanmaken is makkelijk. Op die website staan advertenties van mensen die hun huurwoning te ruil aanbieden. U kunt hier (gratis) op zoek gaan naar een advertentie of zelf een advertentie plaatsen voor woningruil. Talis bemiddelt dus niet voor u. U gaat zelf op zoek.

2. Reageren op een woning
Ziet u een woning waar u interesse in heeft? Dan kunt u de woning ‘liken’. De aanbieder van de woning ontvangt dan automatisch een bericht. Heeft deze persoon interesse in de woningruil? Dan kunt u het proces van woningruil vervolgen en contact met elkaar opnemen. Bent u beiden nog steeds enthousiast? Dan kan de aanvraag voor woningruil via de website verder ingediend worden.

3. Beoordelen aanvraag
na ontvangst van de documenten nemen wij de aanvraag voor ruil in behandeling. Wij maken met u een afspraak voor een inspectie in uw woning. Afhankelijk van de staat en oplevering van de woning, volgt er een goedkeuring of afwijzing.

4. Verhuizen
Wanneer alle partijen akkoord zijn, bevestigen we dit schriftelijk naar u. U kunt dan de huuropzegging indienen. Zodra u uw huur heeft opgezegd en de nieuwe huurder het huurcontract heeft getekend, kunt u verhuizen.

Let op: We sluiten een huurcontract voor minimaal een jaar af. De ruilkandidaat kan de huur tussentijds niet opzeggen.

In welk gebied kan ik ruilen?
Via ruilmijnwoning.nl kunt u van woning ruilen met een huurder in uw eigen woonplaats, regio of in andere delen van het land. Het is maar wat uw voorkeur heeft.

Kosten
Voor de aanvraag betaalt u niks.

Woningruil kan niet met een tijdelijk huurcontract
Als u een tijdelijk huurcontract heeft, kunt u niet aan woningruil doen.