Huur opzeggen

U kunt de huur van uw woning, parkeerruimte of bedrijfsruimte opzeggen wanneer u dat wilt. U hoeft niet te wachten tot de eerste van de maand. De laatste huurdag mag alleen niet in het weekend of op een feestdag vallen.

Meestal geldt een opzegtermijn van een maand
De opzegging kan elke dag van de maand ingaan. Voorwaarde is wel dat de laatste huurdag op een werkdag valt. Als u uw woning bijvoorbeeld per 15 mei wilt verlaten, dan moet de huuropzegging uiterlijk op 15 april bij ons binnen zijn. Eerder mag natuurlijk altijd. Hoe eerder u de huur opzegt, hoe meer tijd wij hebben om een nieuwe huurder te zoeken die dan eventueel ook uw spullen wil overnemen.

De huur kunt u alleen schriftelijk opzeggen
Dat kan met een formulier of een brief. Omdat we de handtekening van u en uw eventuele medehuurders nodig hebben. U kunt het ingevulde formulier of de brief afgeven bij één van onze vestigingen of per aangetekende post versturen. Ook kunt u hem (ondertekend) mailen naar welkom@talis.nl. Of u maakt met uw smartphone een foto van de opzegging en mailt ons deze foto.
Als wij uw huuropzegging ontvangen hebben, ontvangt u van ons een bevestiging.

Opzeggen met formulier
U kunt de huur opzeggen via het formulier Huuropzegging. Het kan ook zijn dat uw partner zijn of haar deel van de huur op wil zeggen. Geef dan bij het invullen van het formulier aan dat het om een deelopzegging gaat.

Huuropzegging

Opzeggen per brief/e-mail
U kunt de huur ook per brief of e-mail opzeggen. Zet u daarin de volgende gegevens:

  • Uw huidige adresgegevens, dus de woning waarvan u de huur opzegt;
  • Per wanneer u de huur opzegt,
  • Uw nieuwe adresgegevens, dus de woning waar u naartoe verhuist;
  • Uw telefoonnummer;
  • Uw handtekening en de handtekeningen van eventuele medehuurders.

Bij een verhuizing hoort een controle
Er komt dan een verhuurconsulent met een aannemer bij u thuis om met u te bespreken hoe u de woning moet achterlaten op de laatste huurdag en welke aanpassingen u eventueel nog moet doen.

Wilt u voor de eerste controle weten wat u ongeveer kunt verwachten?
Hiervoor heeft Talis de vooropname. Er komt dan een verhuurconsulent van Talis bij u thuis om de aanpassingen te bespreken die u moet doen.  Na zes maanden vervalt de vooropname. U kunt er dan ook geen rechten meer aan ontlenen.

Uw woning opleveren
Als u de huur heeft opgezegd, krijgt u de brochure ‘U heeft de huur opgezegd’. Daarin vindt u allerlei nuttige informatie en adviezen over wat u moet doen om uw woning goed achter te laten.

Brochure huur opgezegd

Lidmaatschap Accio opzeggen
Als u lid bent van huurdersvereniging Accio, vergeet u dan niet zelf uw lidmaatschap te beëindigen? Dit kunt u doen door een mail te sturen naar info@hv-accio.nl.