Elektrisch koken, is dat mogelijk?

Uiteindelijk gaan we allemaal van het aardgas af. Steeds vaker krijgen we van huurders de vraag of zij elektrisch kunnen gaan koken. Vanaf 1 januari 2023  regelt Talis dit in sommige gevallen voor u.

Nieuwe keuken
Het vervangen van de keuken vraagt u bij ons aan. U kiest of u op gas blijft koken of overgaat naar elektrisch. Als u op gas blijft koken kan dat. Kiest u voor gas? Dan treffen we wel de benodigde voorzieningen om in de toekomst elektrisch te kunnen koken. Als u elektrisch koken kiest moet u zelf  een (inductie)kookplaat en geschikte pannen kopen.

Heeft u na 1 oktober 2022 een nieuwe keuken gekregen of besteld? Dan passen we uw keuken alsnog kosteloos aan naar elektrisch koken als u dat wil.

Nieuwe huurder
Bent u een nieuwe huurder? Dan gaat u in een woning wonen waarin alleen elektrisch koken mogelijk is. U moet zelf een (inductie)kookplaat en geschikte pannen kopen. In een sommige gevallen kunnen we de woning nog niet voor elektrisch koken klaarmaken. Dan kookt u op aardgas. Dit staat dan in de advertentie vermeldt.

Zelf regelen
Is uw keuken niet toe aan vervanging en wilt u elektrisch te koken? U heeft hiervoor een perilex-stopcontact nodig. En een aparte groep in de meterkast. Dit is vaak niet aanwezig in de woning. Dit moet u zelf regelen. Vraag vooraf wel altijd toestemming aan ons. Wij kijken dan of het mogelijk is en welke maatregelen nodig zijn. De kosten voor de aanpassingen zijn voor u als huurder. De aanvraag gaat via onze ZAV-regeling. Klik hier voor meer informatie.