(024) 352 39 11

Elektrisch koken, is dat mogelijk?

Uiteindelijk gaan we allemaal van het aardgas af. Steeds vaker krijgen we van huurders de vraag of zij elektrisch kunnen gaan koken. Vanaf 1 januari 2023  regelt Talis dit in sommige gevallen voor u.

Nieuwe keuken
Het vervangen van de keuken vraagt u bij ons aan. U kiest of u op gas blijft koken of overgaat naar elektrisch. Als u op gas blijft koken kan dat. Kiest u voor gas? Dan treffen we wel de benodigde voorzieningen om in de toekomst elektrisch te kunnen koken. Als u elektrisch koken kiest moet u zelf  een (inductie)kookplaat en geschikte pannen kopen.

Heeft u na 1 oktober 2022 een nieuwe keuken gekregen of besteld? Dan passen we uw keuken alsnog kosteloos aan naar elektrisch koken als u dat wil.

Nieuwe huurder
Bent u een nieuwe huurder? Dan gaat u in een woning wonen waarin alleen elektrisch koken mogelijk is. U moet zelf een (inductie)kookplaat en geschikte pannen kopen. In een sommige gevallen kunnen we de woning nog niet voor elektrisch koken klaarmaken. Dan kookt u op aardgas. Dit staat dan in de advertentie vermeldt.

Zelf regelen
Is uw keuken niet toe aan vervanging en wilt u elektrisch te koken? U heeft hiervoor een perilex-stopcontact nodig. En een aparte groep in de meterkast. Dit is vaak niet aanwezig in de woning. Dit moet u zelf regelen. Vraag vooraf wel altijd toestemming aan ons. Wij kijken dan of het mogelijk is en welke maatregelen nodig zijn. De kosten voor de aanpassingen zijn voor u als huurder. De aanvraag gaat via onze ZAV-regeling. Klik hier voor meer informatie.