Huuraanpassingen 2024

Per 1 juli 2024 voeren we weer de jaarlijkse huuraanpassing door. Wat dit precies voor u betekent, leest u in de brief die u van ons ontvangt. Hieronder leest u in het kort wat de huuraanpassingen zijn dit jaar. Ook vindt u het linkje naar de meest gestelde vragen en een pdf van de huurkrant.

Verschillende huuraanpassingen voor sociale huurwoningen

 • We verkleinen de huurprijsverschillen van de sociale huurwoningen
  Huurders met een inkomen tot en met €52.753/ €61.046 (één-/ meerpersoonshuishouden) krijgen per 1 juli verschillende percentages huurverhoging. Variërend van 0% tot 4,5%. Het percentage waarmee we uw huur verhogen bepalen we aan de hand van de huurprijs die we passend vinden voor uw woning. In de huurkrant ziet u hoe we dit precies doen. Hoeveel uw netto huur omhoog gaat, leest u op de achterkant van de brief die u van ons kreeg.
 • We bevriezen de huren van zelfstandige sociale huurwoningen met energielabel D, E, F en G
  Heeft u een zelfstandige sociale huurwoning met een slecht energielabel (D, E, F of G) én een inkomen tot en met € 52.753? Dan krijgt u geen huurverhoging. Dit geldt niet als u in het verleden heeft geweigerd uw woning te laten verduurzamen door ons. Of als wij van u niet de mogelijkheid kregen het energielabel vast te stellen. Dan krijgt u namelijk wel een huurverhoging.
 • €25-, huurverhoging voor zelfstandige huurwoningen met een netto huurprijs van €300,-
  Dit doen we om de huurprijs passend te maken bij de kwaliteit van de woningen.
 • Mensen met een hoger inkomen krijgen een huurverhoging van €50,- of €100,-
  Hierbij kijken we naar uw inkomen en het aantal mensen waarmee u samenwoont. In de brief die u van ons ontving, staat hoeveel uw huur precies omhoog gaat. In de huurkrant leest u om welke inkomenscategorieën dit gaat.

Meer informatie over de huuraanpassingen leest u in onze huurkrant. Klik op de button hieronder om deze online te bekijken. Of kom langs op één van onze kantoren om de huurkrant fysiek te bekijken.

Huurkrant 2024

Huurverhoging geliberaliseerde huurwoningen
Dit noemen we ook wel vrijesectorwoningen. Voor 2024 is de huurverhoging voor deze woningen maximaal 5,5%. De huurverhoging voor uw woning hangt af van de woning waar u woont en de huur die u nu betaalt.

Heeft u moeite om de huur te betalen?
Het kan voorkomen dat het u niet lukt om uw huur op tijd te betalen. Bijvoorbeeld doordat uw financiële situatie is veranderd. Dan horen we dat graag zo snel mogelijk. Wij helpen u om een passende oplossing te vinden. Bijvoorbeeld met een betalingsregeling of budgetcoaching. Ook kunt u gebruik maken van Geldfit. Geldfit is een organisatie waar wij mee samenwerken. Zij geven gratis tips en informatie die passen bij uw financiële situatie. Ook helpen ze u met het vinden van de juiste personen die u kunnen helpen. Geldfit is anoniem en deelt uw gegevens niet met ons of andere instellingen

Is uw inkomen gedaald?
Dan heeft u mogelijk recht op een (tijdelijke) huurverlaging.. Meer informatie hierover vindt u in de huurkrant of bij de meest gestelde vragen.

Veel gestelde vragen
Veel informatie over de huurverhoging van de sociale huurwoningen staat in de onze huurkrant. Vindt u hierin niet de informatie waar u naar zoekt, klik dan hieronder op de button voor de meest gestelde vragen en antwoorden.

Veel gestelde vragen

Vragen?
Neem gerust contact met ons op. Dit kan per telefoon of per e-mail. Of kom langs op ons hoofdkantoor aan de Boekweitweg.