Koopwoning

Regelmatig krijgen we vragen over onze koopwoningen. Kan ik mijn huurwoning kopen? Kan ik een seintje krijgen als er nieuwe Talis-woningen in de verkoop komen? Heb ik recht op voorrang? Op deze pagina leest u een aantal vragen en antwoorden. En u leest hoe u uw Koopgarant-woning aan ons terug verkoopt.

Kijk op Funda
Wij bieden in verschillende wijken in Nijmegen en Wijchen goede en betaalbare koopwoningen aan. Driessen Makelaardij, Level2 Makelaars en Klaassen Daalmans regiomakelaardij adverteren de woningen op Funda en op hun eigen sites.

Kan ik mijn huurwoning kopen?
Wilt u weten of uw huurwoning is aangewezen om te kunnen kopen? Neem dan contact met ons op via verkoop@talis.nl of bel.

Koopvoorrang, hoe werkt dat?
Huurders in de regio Nijmegen die de overstap willen maken van een sociale huurwoning naar een koopwoning hebben een streepje voor! Woningen die wij willen verkopen, gaan niet meer direct de vrije markt op. Als huurder van een sociale huurwoning krijgt u als eerste de kans om deze woning te kopen. Dit geldt niet alleen voor de woningen die Talis te koop aanbiedt, maar ook voor de woningen van Woonwaarts, Portaal en SSH&.

Hoe werkt het?
Heeft u interesse in één van onze koopwoningen? Maak dit dan binnen 5 werkdagen na publicatie op www.funda.nl kenbaar aan de verkopende makelaar. U krijgt dan de eerste kans om te bezichtigen en eventueel te kopen. Pas daarna kunnen andere geïnteresseerden reageren. De belangrijkste voorwaarde van de voorrang: u laat een zelfstandige of onzelfstandige sociale huurwoning leeg achter.

Blijf op de hoogte!
Heeft u interesse in een koopwoning met koopvoorrang? Zorg dat u op de hoogte bent van het aanbod. Meld u aan en ontvang het nieuwste aanbod koopwoningen automatisch in uw mail. Heeft u alleen interesse in de koopwoningen van Talis, dan hoeft u zich alleen aan te melden bij Talis via onderstaand formulier. U ontvangt dan ook alleen een mail van het aanbod van Talis.

Heeft u ook interesse in de koopwoningen van de andere woningcorporaties? Meld u dan ook bij hen aan via de onderstaande linkjes.

Waarom doen we dit?
Met koopvoorrang geven wij u meer kans om een woning te kunnen kopen. En omdat u een sociale huurwoning achterlaat, geeft dit weer kansen aan anderen om door te stromen naar uw huurwoning. Zo bevorderen we de doorstroming en beschikbaarheid van sociale huurwoningen in het werkgebied van de Nijmeegse woningcorporaties en bieden we meer kansen voor veel woningzoekenden.

Spelregels
Voor de koopvoorrang gelden bepaalde spelregels. Deze leest u hier. Koopvoorrang is een samenwerking tussen Portaal, Woonwaarts, Talis en SSH&. Huurders van een sociale tijdelijke huurwoning in Nimbus hebben voorrang bij het kopen van een door Talis aangeboden woning op de andere geïnteresseerden die willen kopen met Koopvoorrang.

Wilt u uw Koopgarant woning terug verkopen aan Talis?
Hier ziet u een verzoek tot terugkoop. Stuurt u het ingevulde verzoek met uw handtekening naar ons. VoVwoon verzorgt de terugkoop van uw woning. Heeft u vragen hier over? Neemt u dan contact op met ons of VoVwoon, via (024) 675 36 65.

Staat uw vraag er niet tussen?
Belt u ons gerust of mail naar verkoop@talis.nl.

Hou mij op de hoogte – nieuwe koopwoningen:

  • *) Verplicht veld
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.