Badkamer, keuken of toilet

Het vervangen van de keuken, badkamer en het toilet doen we alleen op verzoek van de huurder (daar waar dit kan). Voorheen bepaalden wij dit in combinatie met onderhoud aan de rest van de woning of in de buurt.

Waarom op aanvraag?
Hoe fijn het ook is om deze zaken nieuw te krijgen: de bijbehorende werkzaamheden komen niet altijd even goed uit. De renovatie van een badkamer, keuken en toilet zijn ingrijpende verbouwingen. Om die reden vraagt Talis haar huurders voortaan zelf een aanvraag in te dienen voor een vervanging op een moment dat het de bewoner het beste uitkomt.

Voorwaarden
Uiteraard moet de aanvraag wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo wordt een keuken – zelfs al is de technische staat nog prima – in principe vervangen als deze 20 jaar of ouder is. Voor een badkamer of toilet geldt een leeftijd van 25 jaar.

Elektrisch koken
Steeds vaker krijgen we van huurders de vraag of zij elektrisch kunnen gaan koken. Als u een nieuwe keuken krijgt, is dat mogelijk. Vanaf 1 januari 2023  passen wij uw woning en keuken hierop aan. U moet zelf voor een (inductie)kookplaat en geschikte pannen zorgen.

Is uw woning op een collectieve warmte-installatie aangesloten? Als u dan elektrisch kookt, kunt u kosteloos van het aardgasnetwerk worden afgesloten. Daarmee bespaart u vastrechtkosten. Als u liever op gas wilt blijven koken, dan kan dat ook. Als u hiervoor  kiest, treffen we wel de benodigde voorzieningen om in de toekomst elektrisch te kunnen koken.

Zonder kosten
Als u aan de voorwaarden voldoet, zijn er geen kosten verbonden aan deze werkzaamheden. Als u een uitbreiding op de standaard wilt, legt de aannemer een aantal opties voor. Hier zijn uiteraard wel extra kosten aan verbonden die u vooraf met de aannemer af moet rekenen. Bovendien moet u deze verandering bij Talis aanvragen.

Aanvraag doen
Wilt u een aanvraag doen? Vul dan onderstaande formulier in. De aannemer neemt namens Talis binnen enkele dagen contact met u op om een afspraak te maken voor een inspectie. Als de aanvraag is goedgekeurd, maakt de aannemer vervolgens een afspraak om het werk te plannen. Op onze site kunt u ook een reparatieverzoek indienen.

Aanvragen nieuwe badkamer, keuken of toilet

    Meerdere keuzes mogelijk