Talis en RGS-partners tekenen uitvoeringsovereenkomst Woningdelen

Talis en haar vaste RGS-partners Talen Vastgoedonderhoud, Quadrant, De Variabele en Ariëns ondertekenden deze week een overeenkomst voor de uitvoering van het concept Woningdelen. Bij Woningdelen wordt in een leegstaande eengezinswoning met drie slaapkamers een tweede badkamer gecreëerd en de bovenverdieping verdeeld. Beide huurders krijgen een eigen slaapkamer en badkamer en delen de benedenverdieping.

 

Woningdelen

Om deze ombouw snel en betaalbaar uit te kunnen voeren heeft Talis samen met haar RGS-onderhoudspartners enkele slimme technische uitvoeringsconcepten ontwikkeld, die in de toekomst demontabel zijn, mocht de behoefte aan grotere woningen weer toenemen. De partners hebben een ‘standaard’ technische oplossing bedacht voor de snelle ombouw van de derde slaapkamer naar badkamer, zodat ze niet bij elke woning opnieuw het wiel uit hoeven vinden. Een flexibele oplossing, zodat de badkamer in de toekomst weer slaapkamer kan worden .

“Woningdelen biedt een betaalbare woonplek aan alleenstaanden met een lager inkomen en is een waardevolle oplossing voor het woningtekort in Nederland. Met deze overeenkomst borgen we een snelle en betaalbare uitvoering voor het delen van eengezinswoningen naar twee kleinere onzelfstandige woningen.”  Eefje Lentjes, bestuurder Talis

Snel en kwalitatief goed
Elke RGS-partner geeft op eigen wijze en tegen een vaste prijs uitvoering aan het concept: kant en klaar af fabriek of op traditionele wijze gebouwd, maar altijd met een gegarandeerde kwaliteit. Het duurt ongeveer vijf weken, van voorbereiding tot aan oplevering, voordat de transformatie inclusief mutatiewerkzaamheden gereed is, waardoor Talis woningzoekenden snel aan een betaalbaar nieuw (t)huis kan helpen.

Woningdelen

Vlnr: Vincent Jansen (Ariëns, onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling), Ron van de Molengraft (Talis) , Rob Hagemans (Quadrant), Eefje Lentjes (Talis), Cees Budding (Talen Vastgoedonderhoud), Esther Ceelen (Quadrant) en Rolf Rüthers (De Variabele)
Foto: Patricia Rehe

Talis en Woningdelen

Sinds de start in 2021 heeft Talis zo’n 50 eengezinswoningen omgebouwd, voor steeds twee personen per woning. De ambitie is om jaarlijks 50 woningen in Nijmegen en Wijchen geschikt te maken voor Woningdelen. Dit gaat sneller dan nieuwbouw, waardoor meer woningzoekenden in korte tijd aan woonruimte geholpen worden. Er wordt onderzocht of Woningdelen ook gerealiseerd kan worden in grotere appartementen, waardoor ook alleenstaande ouderen hun voordeur kunnen delen met een bekende, zonder in te boeten op privacy.

Meer weten over Woningdelen? Bekijk dan de video op Youtube of lees het compacte boekje over Woningdelen.