Talis en WerkBedrijf maken DROOM! waar

Het bedrijfsrestaurant van WerkBedrijf wordt volledig verbouwd tot een plek voor ontmoeting, waar iedereen die in Nijmegen woont of werkt welkom is. Het pand aan de Boekweitweg delen we sinds vorig jaar gedeeld met Bindkracht10 en sinds kort ook Directe Zorg Nijmegen. Samen met de medewerkers van de sociale werkvoorziening gebruiken we het bedrijfsrestaurant. Driestroom gaat het bedrijfsrestaurant invullen met het DROOM! concept. DROOM! biedt participatietrajecten voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Op 13 september 2023 tekenden we samen met WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, Driestroom en onderhoudsbedrijf De Variabele de overeenkomst.

Ondertekening DROOM!

Ina Hol, directeur WerkBedrijf: “Wij zijn heel trots op de samenwerking tussen alle partijen die ertoe leidt dat we DROOM! in ons bedrijfsrestaurant mogen verwelkomen. Het sluit naadloos aan bij wat wij dagelijks doen: kansen creëren op de arbeidsmarkt voor mensen voor wie werk krijgen en houden niet vanzelfsprekend is.” Ronald Leushuis, bestuurder van Talis, vult aan: “Door samen plekken te creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, dragen wij bij aan prettige en duurzame buurten waar mensen naar elkaar omkijken. Dit doen we hier, maar ook op andere plekken in de stad.” Ook Esther Nelissen, bestuurder van Driestroom, is blij met de komst van DROOM!: “Wij geloven sterk in sociaal ondernemerschap. Met onze maatschappelijke partners creëren we hier samen kansen op de arbeidsmarkt voor iedereen.” Onderhoudsbedrijf De Variabele start begin januari 2024 met de verbouwing. Rond de zomer opent DROOM! haar deuren.

Iedereen is welkom
Met de komst van DROOM! zal het bedrijfsrestaurant op termijn een bredere rol gaan spelen. Niet alleen verzorgen zij de catering en vergaderfaciliteiten voor huurders (BlueView, 2dA en MAAK) en medewerkers op de Boekweitweg. Het restaurant wordt ook een ontmoetingsplaats voor mensen in de wijk. Ina zegt hierover: “Voor de medewerkers verandert er niets, zij kunnen gebruik blijven maken van het bedrijfsrestaurant. Maar daarnaast genieten straks nog veel mensen van de heerlijke en gastvrije mogelijkheden van DROOM! Zo worden we echt onderdeel van de wijk.”

DROOM! biedt kansen
Thomas de Haas, directeur DROOM!: “DROOM! biedt mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is om werk te vinden of te houden extra ondersteuning. Met de juiste coaching helpen we hen om het beste uit zichzelf te halen en zich te ontwikkelen in vakvaardigheden en algemene werknemersvaardigheden. Zo werken we samen aan ónze DROOM! en bieden we de gastvrijheid en kwaliteit waar iedere gast graag voor terugkomt. Dat doen we al op negen locaties in de regio. En we zijn heel trots dat daar nu de locatie op de Boekweitweg bijkomt.”