32 zorgappartementen Dukenburg: De Vlechting

Op de plek waar voorheen de Mauritsschool zat in Zwanenveld, Dukenburg, komt nieuwbouw met 32 appartementen, genaamd De Vlechting. Talis is eigenaar van dit gebouw en ZZG zorggroep gaat de zorg verlenen.

87c497a2-e275-49d2-bd5b-5b3f506d2a19_Entrance nijmegen

Sfeer en herkenning
Het ontwerp van het zorgcomplex is bijzonder met een kleinschalige opzet. Ouderen met bijvoorbeeld dementie kunnen ondanks hun toenemende beperkingen een zo zelfstandig mogelijk leven leiden. Het gebouw heeft 4 verdiepingen en 32 appartementen van 45 tot 50 vierkante meter. Er is voldoende privacy en ruimte voor sociale activiteiten in een overzichtelijke omgeving. Op iedere verdieping liggen 8 appartementen rondom een eigen gemeenschappelijke ontmoetingsruimte. Dit pleintje zorgt voor sfeer en herkenning.

Flexibele indeling
De indeling van de verdiepingen is flexibel, zodat de woningen later – als de zorgvraag afneemt – aanpasbaar zijn voor andere doelgroepen.

De bouw startte medio 2015 en is begin 2016 klaar. Architectenbureau Inbo heeft de ontwerpen gemaakt en de woningen worden gebouwd door Veluwezoom Verkerk uit Zevenaar.

De woningen worden verhuurd via ZZG zorggroep.