(024) 352 39 11

400 woningen in Wijchen Valendries

We gaan aan de slag met ruim 400 woningen in Wijchen Valendries. Inmiddels is gestart met de eerste 106 woningen. De woningen liggen dichtbij het centrum van Wijchen en zijn ongeveer 65 jaar oud. Met het onderhoud worden de woningen energiezuiniger en comfortabeler.

Valendries12

Het merendeel van de werkzaamheden vindt aan de buitenzijde plaats. Zo wordt het dak geïsoleerd en vernieuwd, krijgen de woningen nieuw glas en worden de gevels verbeterd. Daarnaast wordt het asbest verwijderd en de kozijnen en deuren geschilderd. Aan de binnenzijde worden woningen geïsoleerd en wordt er mechanische ventilatie aangebracht. De woningen gaan van energielabel E oF D naar B. Met de aanpak wordt er een belangrijke stap gezet naar een duurzame woning. De woningen worden nog niet gasloos. Hiervoor volgen wij ook de plannen die de gemeente voor deze wijk zal maken. De werkzaamheden worden uitgevoerd zonder huurverhoging.

De keuken, badkamer en het toilet vernieuwen we niet standaard tijdens het onderhoud. Reden is dat we bewoners niet willen dwingen om dit te vervangen, omdat het voor veel overlast zorgt. Vanaf 1 januari 2020 doen wij dit daarom vraaggestuurd. Bewoners kunnen zelf een aanvraag indienen als zij de keuken, badkamer of het toilet willen laten vervangen. Meer informatie vindt u op onze website.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Talen Vastgoedonderhoud. De eerste 106 woningen liggen aan de Valendrieseweg, Konijnsweg, Haagdoornstraat, Acaciastraat en de Ringlaan. De andere woningen zijn in 2020 en 2021 aan de beurt.