De Pas en De Waaij hebben een nieuwe uitstraling

We hebben de appartementen van De Pas en De Waaij verbeterd. De gebouwen hebben een nieuwe, frisse uitstraling waardoor ze goed passen bij de nieuwbouw van de Meander en De Passerel. Samen met de architect die ook Meander heeft ontworpen, Maak architectuur, en Talen Vastgoedonderhoud hebben wij het ontwerp gemaakt voor de gebouwen. De bewonersprojectgroep was hier nauw bij betrokken. Nu vormen alle woongebouwen in het parkachtige gebied Hof van de Elst een mooie eenheid.

De Waaij 03

De afgelopen jaren hebben we samen met ZZG zorggroep en de gemeente Wijchen hard gewerkt aan Hof van de Elst. In totaal zijn hier 176 woningen nieuw gebouwd. Verder zijn er een kiosk, een park, multifunctioneel centrum ’t Kompas en een eerstelijnszorgcentrum gerealiseerd. De 65 appartementen aan De Pas en De Waaij waren daaarna aan de beurt. Naast een nieuwe uitstraling, hebben we ook de duurzaamheid en bouwtechnische staat aangepakt. Een bewonersprojectgroep dacht actief mee.

Het merendeel van de werkzaamheden vond plaats aan de buitenzijde. De gevel, het dak, de balkons, de entree en de galerij werden aangepakt. Op het gebied van duurzaamheid werd het glas vervangen voor HR++ glas zodat de woningen nog energiezuiniger zijn. Bewoners konden zelf kiezen of de keuken, badkamer en toilet vernieuwd willen hebben. In oktober 2019 is Talen Vastgoedonderhoud gestart met werkzaamheden aan De Waaij. De werkzaamheden zijn in het voorjaar 2020 gereed. Daarna zijn we gestart we met de werkzaamheden aan De Pas. Door het Coronavirus hebben de werkzaamheden een tijd stilgelegen.