(024) 352 39 11

Energiezuinige portiekflats in Hatert, Nijmegen

Van oktober 2015 tot eind 2016 voerden we groot onderhoud uit aan 240 portiekflats in Hatert. De 10 gebouwen liggen tussen de Malderburchtstraat en de Goeman Borgesiusstraat. De flats zijn mooier, duurzamer en veiliger gemaakt.

823d6a8d-7067-4757-a89a-c8e6ddc43598_Hatert GO3

Wat hebben we gedaan?
Een aantal werkzaamheden moest worden uitgevoerd omdat het technisch noodzakelijk is. Het gaat hier om het vernieuwen van het dak, het energiezuiniger maken van de gevels, asbestsanering, vergroten van de brandveiligheid en het vernieuwen van de badkamer, keuken en het toilet. Daarnaast willen we de woningen goed kunnen blijven verhuren en hebben we gekeken naar de wensen van bewoners. Dit namen we mee in de aanbesteding van de werkzaamheden. De aannemer die de meeste woonwensen kon vervullen, heeft de opdracht gekregen. Een grote woonwens voor veel bewoners was een vergroting van het balkon aan zowel de voor- als achterzijde van de woning. Deze wens is vervuld.

Aanbesteding
De aanbesteding vond plaats via design & build. De aannemer is zo al vroegtijdig bij de plannen betrokken en verantwoordelijk voor zowel het ontwerp als de bouwwerkzaamheden. Aannemer Hendriks Onderhoud en Beheer heeft de werkzaamheden uitgevoerd. Eind 2016 was het project gereed.