Groot onderhoud Heydepark

Het woongebouw Heydepark is nu bijna 37 jaar oud. Groot onderhoud is nodig om de komende 25 jaar prettig te kunnen blijven wonen. Het woongebouw krijgt een eigentijdse uitstraling aan zowel de buiten- als de binnenkant. De appartementen worden energiezuiniger, veiliger en comfortabeler. Aannemer De Variabele voert de werkzaamheden uit in opdracht van Talis.

WM 190416 Heijdepark 01

Door het isoleren van het plafond in de bergingen, het aanpassen van de warmteopwekking en de mechanische ventilatie gaan de appartementen naar energielabel A. Hiermee besparen bewoners straks op hun energielasten. De brandveiligheid, de inbraakveiligheid, de ventilatie en de diverse leidingen (waaronder gas, water, elektra) worden aangepast. Ook worden eventueel
aanwezige asbesthoudende materialen gedeeltelijk weggehaald. Naast deze werkzaamheden plaatsen we ook een nieuwe keuken en een nieuwe badkamer, als deze aan vervanging toe zijn.

Talis heeft samen met de bewonersprojectgroep Heydepark, bestaande uit huurders van Talis en Pluryn, de plannen voor het woongebouw ontwikkeld. Vanuit de bewonersprojectgroep kwam onder meer de wens om wat te doen aan:

– de uitstraling van het woongebouw en de hoofdentree
– de balkons
– een fietsen- / scooterberging en een scootmobielruimte
– de toegankelijkheid voor de bewoners van Pluryn
– de toegangsdeuren vanuit de lifthal
– de uitstraling, verlichting en ventilatie van de gangen
– de veiligheid (brand en inbraak)
– de kwaliteit en de verlichting van de voordeuren van de appartementen.

Samenwerking SSH&
Het is voor het eerst dat gaan SSH& en wij hiervoor de samenwerking aangaan. Er zijn verschillende redenen waarom we de twee onderhoudsprojecten samen aanpakken: zo kunnen bouwplannen en ontwerpen gemakkelijk worden gedeeld en kan het ‘groen’ rondom de gebouwen in één keer worden aangepakt. Daarnaast zijn er technische werkzaamheden die voor beide gebouwen gelijk zijn. Het project wordt daarom ook uitgevoerd door één aannemer: De Variabele. Doordat er slechts één aannemer verantwoordelijk is voor de inrichting van de bouwplaats en het bouwverkeer, wordt het gemakkelijker om plannen te delen en kosten te besparen. Bovendien wordt hiermee de overlast voor de bewoners beperkt.