(024) 352 39 11

Groot onderhoud Voorstenkamp

We voeren groot onderhoud uit aan 125 etagewoningen in de Voorstenkamp. De woningen krijgen een frisse uitstraling en er is veel aandacht voor duurzaamheid van de woningen. De woningen krijgen een beter energielabel en we benutten kansen voor circulariteit.

Beeld Voorstenkamp BouwhulpGroep

De werkzaamheden
De woningen worden geïsoleerd, ze krijgen HR++ glas en ze worden geschilderd. In de Voorstenkamp zijn in totaal 400 zonnepanelen geplaatst. De opbrengst van de panelen is zo verdeeld, dat elke woning op een energielabel A of A+ uitkomt en dus iedereen een energiezuinige woning heeft. Bij bewoners die het aan hebben gevraagd, zijn de badkamer, keuken en het toilet vernieuwd. Er is een aansluiting voor elektrisch koken aangebracht, leidingen zijn vernieuwd en de CV is vervangen. Daarnaast voeren we werkzaamheden uit om de brandveiligheid te vergroten en krijgen de gebouwen een frisse uitstraling.

Circulariteit
We benutten in de Voorstenkamp kansen om materialen opnieuw te kunnen gebruiken (circulariteit). Zo zijn kranen, keukens en bouwmaterialen hergebruikt. Ook kijken we naar mogelijkheden om bewoners samen gebruik te laten maken van apparaten. Slim nadenken over materialen, dat is het idee. Dit doen we samen met de aannemer Quadrant, met de HAN en de Radboud universiteit, maar ook met de bewoners.
In het voortraject en tijdens de bouw hebben we op verschillende momenten vastgelegd hoe we dit gedaan hebben. Dit is samengevat in een film van ongeveer 6 min:

Planning
De werkzaamheden zijn begin maart 2019 gestart en worden in 2020 afgerond.