Nieuwe uitstraling voor Slotemaker de Bruïneweg

Begin 2021 willen we de 98 appartementen van Slotemaker de Bruïneweg in Nijmegen opknappen. Aan bewoners hebben we gevraagd hoe zij dit zien. Samen met de Variabele hebben wij het voorlopige ontwerp gemaakt voor de gebouwen. De woningen worden energiezuiniger. De gebouwen krijgen een nieuwe, frisse uitstraling die aansluit op deze zichtlocatie. Na het onderhoud profiteren de bewoners van comfortabelere woningen. Nu zijn de bewoners weer aan zet: zij mogen reageren op de plannen.

Slotemaker Bruïneweg Nw

We willen dat bewoners mee denken over de plannen
Eerder hebben bewoners ons over ideeën en wensen verteld. De voorlopige plannen hebben we uitgewerkt. Een goed moment om te vragen wat iedereen hier nu van vindt. We laten grote panelen zien (zie onderaan dit bericht) en bewoners laten ons weten wat zij ervan vinden.

Het voorstel: een hele verbetering
Naast het noodzakelijke onderhoud en de verbeterpunten voor de uitstraling, maken we de gebouwen en de woningen energiezuiniger. Dit heeft een positief effect op het wooncomfort en mogelijk ook op de woonlasten. Het merendeel van de werkzaamheden vindt plaats aan de buitenzijde. De gevel, het dak, de balkons en de galerij pakken we aan. We vervangen het glas voor HR++ glas, plaatsen nieuwe voordeuren en brengen vloerisolatie aan, zodat de woningen energiezuiniger zijn. Bovendien plaatsen we zonnepanelen. Bewoners kunnen zelf kiezen of zij de keuken, badkamer en toilet vernieuwd willen hebben.

Ons voorstel bestaat onder andere uit:

  • Zonnepanelen plaatsen.
  • Dak- en vloerisolatie aanbrengen.
  • Verbeteren uitstraling van de gevel, entrees, trappenhuis, gangen, berging en balkons.
  • Isolatieglas (HR++) plaatsen.
  • Vervangen diverse deuren en kozijnen.
  • Buitenschilderwerk.
  • Aanbrengen ventilatiesysteem.

Planning
Eind dit jaar ontvangen de bewoners het definitieve plan in een brochure. Als 70 procent of meer van hen akkoord is, start de Variabele vanaf begin 2021 met werkzaamheden. De planning is dat de meeste werkzaamheden eind 2021 zijn afgerond.

Slotemaker de Bruïneweg
De 98 woningen hier zijn bijna 40 jaar oud en staan op de kruising van de Slotemaker de Bruïneweg en de Sint Jacobslaan, in de wijk Sint Anna. Het gebouw heeft een degelijke uitstraling met weinig opvallende elementen. De appartementen in het gebouw zijn tot 50 m2 en hebben 1 slaapkamer. In deze wat kleinere woningen op een mooie, centrale ligging wonen met name mensen alleen en ook met twee personen.