Nieuwe uitstraling voor Slotemaker de Bruïneweg

Samen met De Variabele hebben we 98 appartementen van Slotemaker de Bruïneweg in Nijmegen opgeknapt. De woningen zijn energiezuiniger en comfortabeler. De gebouwen hebben een nieuwe, frisse uitstraling die aansluit op deze zichtlocatie. 

WM 210930 Slotemaker Bw 05

Een hele verbetering
Vooraf hadden bewoners ons over hun ideeën en wensen verteld. Ook konden ze reageren op de plannen. Naast het noodzakelijke onderhoud en de verbeterpunten voor de uitstraling, zijn de gebouwen en de woningen energiezuiniger. Dit heeft een positief effect op het wooncomfort en mogelijk ook op de woonlasten. Het merendeel van de werkzaamheden vond plaats aan de buitenzijde. De gevel, het dak, de balkons en de galerij pakten we aan. We hebben het glas vervangen voor HR++ glas, nieuwe voordeuren geplaatst en vloerisolatie aangebracht, zodat de woningen energiezuiniger zijn. Bovendien plaatsten we zonnepanelen.

Centrale ligging
De 98 woningen hier zijn bijna 40 jaar oud en staan op de kruising van de Slotemaker de Bruïneweg en de Sint Jacobslaan, in de wijk Sint Anna. De appartementen in het gebouw zijn tot 45 m2 en hebben 1 slaapkamer. In deze wat kleinere woningen op een mooie, centrale ligging wonen met name mensen alleen en ook met twee personen.