Wonen in de boomgaard: Stelt-Zuid (verhuurd)

De Stelt-Zuid is een prachtige locatie aan de Waal. Begin 2020 start aannemer De Vree en Sliepen in opdracht van Talis met de bouw van sociale huurwoningen. Er komen 20 bijzonder ingedeelde rug aan rug-eengezinswoningen. We maken twee bouwblokken van 10, waarbij de architectuur doet denken aan een schuur. Dit past mooi bij het woonconcept hier: wonen in de boomgaard. Het hele gebied wordt ingericht met fruit- en bloesembomen, die worden beheerd door bewoners.

Afbeelding 20 Rugwoningen Totaal

Over de woningen
De woningen hebben op de begane grond een woonkeuken, een berging en het toilet. De entree van de woning is in de woonkeuken: er is geen aparte hal. Op de eerste verdieping is de woonkamer en op de tweede verdieping de slaapkamer en de badkamer. De woning is bedoeld voor 1- en 2-persoonshuishoudens. Het totale gebruiksoppervlak bedraagt 69 m². De woningen hebben een voortuin en geen achtertuin.
De huurprijs is € 619,01 (prijspeil 2020).

Bewoners krijgen belangrijke rol in beheer en onderhoud boomgaard
De boomgaard, die het hart van het plan Stelt-Zuid vormt, spreekt veel mensen aan. Hij is straks voor iedereen toegankelijk. Als bewoner aan de boomgaard kunt u optimaal gebruik maken van deze unieke woonomgeving. Maar de boomgaard vergt ook onderhoud. Bewoners zijn straks gezamenlijk verantwoordelijk voor een deel van het onderhoud. Snoeien op verschillende momenten in het jaar, onderhoud van het groen bij de woningen, en natuurlijk oogsten zodra de vruchten rijp zijn. Samen de handen uit de mouwen, en natuurlijk ook samen genieten!
Bij de uitwerking van de plannen wordt door de gemeente Nijmegen een basisplan opgesteld voor de inrichting en het onderhoud van de boomgaard, in overleg met de toekomstige bewoners. Waar dat nodig is, zorgt de gemeente natuurlijk voor de nodige begeleiding of expertise.

Het verhuurproces is al gestart, er kan niet meer gereageerd worden.

Meer informatie over de hele wijk
vindt u op deze website van de gemeente Nijmegen.