Talis wordt eigenaar van tijdelijke woningen Oude Klapstraat Wijchen

De flexwoningen aan de Oude Klapstraat voor Oekraïense vluchtelingen zijn klaar. Op 1 november verhuizen de vluchtelingen van het oude gemeentehuis naar de woningen. De gemeente verwacht hiervoor drie dagen nodig te hebben. Talis wordt eigenaar van het gebouw. Het plan is dat Talis de woningen in de toekomst gaat verhuren aan starters en jongeren. 

Oude Klapstraat Nieuwsbericht

De flexwoningen aan de Oude Klapstraat hebben een eigen keuken, badkamer, slaapvertrek en woonkamer. In de woning wonen maximaal vier personen. Dit kan een gezin of een combinatie van personen zijn. Op deze manier kunnen hier ongeveer 200 vluchtelingen wonen. De gemeente was initiatiefnemer voor het realiseren van de woningen. De Oekraïners verbleven hiervoor in het oude gemeentehuis van Wijchen. Dit wordt nu gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.

Goede buur
Om een goed contact op te bouwen, krijgen directe buren een uitnodiging om persoonlijk kennis te komen maken. En organiseren vrijwilligers van MeerVoormekaar in het naastgelegen gebouw van De Schakel activiteiten in huiselijke sfeer. Niet alleen voor de vluchtelingen, maar ook voor de buren. De gemeente hoopt hiermee dat de vluchtelingen zich snel thuis voelen. Ook helpt dit contact om de Nederlandse taal te leren. Want veel vluchtelingen hebben een baan of gaan naar school. Daarbij is het spreken van onze taal erg belangrijk.

Starters en jongeren
De eerste 2 jaar wonen vluchtelingen uit Oekraïne in de flexwoningen. De gemeente is de huurder en verzorgt het sociaal beheer. Daarna za Talis de woningen verhuren als één- en tweepersoons appartementen aan starters en jongeren. Als de situatie met de vluchtelingen uit Oekraïne dat toelaat.