(024) 352 39 11

Talis realiseert woontoren met 167 appartementen bij Station Lent

Dichtbij station Lent realiseren we 167 nieuwe appartementen. Van Wijnen gaat de woningen bouwen. De appartementen komen in woontoren van bijzondere architectuur. De appartementen zijn zeer geschikt voor jongere, startende een- en tweepersoonshuishoudens. Hiermee bieden we een antwoord op de grote vraag naar betaalbare woningen voor starters op een mooie pek in Hof van Holland.

Woontoren bij Station Lent

Er komen verschillende woningtypes, van enkele studio’s en appartementen met één slaapkamer. Er komt een gemeenschappelijk dakterras met uitzicht op de stad Nijmegen. Ook komt er een gemeenschappelijke binnenruimte. Ook is er een gemeenschappelijke tuin, huiskamer en fietsenberging. Er is geen parkeerruimte. De woningen worden betaalbaar en krijgen een huurprijs variërend van 450 tot 650 euro per maand (prijspeil 2023).

De woontoren krijgt een bijzondere architectuur
Zo worden de gevels bekleed met minerale steenstrips en komen er mooie metselwerkverbanden en het gebouw krijgt groen dak. Het is een ontwerp van Ludo Grooteman van architectenbureau Moke. Het ontwerp heeft verschillende woonlagen. De toren bestaat uit 17 woonlagen en is ruim 50 meter hoog. Het  lagere deel heeft 13 woonlagen en de plint heeft vier woonlagen.

Het appartementengebouw komt op een mooie plek. Dichtbij het NS-station en het Hart van de Waalsprong. Maar ook het park ter plaatse van de huidige boomgaard, de dijkzone, de Spiegelwaal en het Eiland liggen allemaal op loopafstand. De geplande start bouw is april 2024 en de verwachte oplevering is eind 2025.

Veel meer nieuwbouw
De komende periode realiseert Talis nog veel woningen in Nijmegen en Wijchen, waaronder meerdere woningen in Hof van Holland. Daarnaast zet de corporatie zich ook in voor het toevoegen van woningen in de bestaande bouw, bijvoorbeeld via woningdelen en optoppen. Of Talis ook op de langere termijn kan blijven bouwen, is onzeker. Als de omstandigheden, waaronder de hoge bouwkosten en de hogere rente, niet verbeteren zal het vanaf 2027 moeilijker worden om zoveel woningen te bouwen.