32 zorgappartementen Waalsprong: Campanula

Er zijn op het eiland van Laauwik, een bijzondere buurt dicht bij de Lentse plas in de Waalsprong, 32 zorgappartementen bijgekomen. Talis is eigenaar van dit gebouw (genaamd Campanula) en ZZG zorggroep gaat de zorg verlenen.

Campanula 1

Sfeer en herkenning
Het ontwerp van het zorgcomplex is bijzonder met een kleinschalige opzet. Ouderen met bijvoorbeeld dementie kunnen ondanks hun toenemende beperkingen een zo zelfstandig mogelijk leven leiden. Het gebouw heeft 4 verdiepingen en 32 appartementen van 45 tot 50 vierkante meter. Er is voldoende privacy en ruimte voor sociale activiteiten in een overzichtelijke omgeving. Op iedere verdieping liggen 8 appartementen rondom een eigen gemeenschappelijke ontmoetingsruimte. Dit pleintje zorgt voor sfeer en herkenning.

Flexibele indeling
De indeling van de verdiepingen is flexibel, zodat de woningen later – als de zorgvraag afneemt – aanpasbaar zijn voor andere doelgroepen..

Start bouw was medio 2015. De oplevering was juni 2016. Architectenbureau Inbo heeft de ontwerpen gemaakt en de woningen werden gebouwd door Veluwezoom Verkerk uit Zevenaar.

De woningen worden verhuurd via ZZG zorggroep.