Prettig en veilig wonen in woonservicegebied Wijchen-Noord

Prettig en veilig wonen, ook voor mensen die zorg nodig hebben. Dat is het doel van het woonservicegebied in Wijchen-Noord aan de Klapstraat. Hier heeft Talis in samenwerking met ZZG zorggroep en de gemeente woonservicegebied Wijchen-Noord gebouwd. Door diverse voorzieningen voor wonen, zorg en welzijn in een wijk op elkaar af te stemmen, kunnen mensen veilig en prettig langer in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Zelfstandig, met of zonder zorg.

675_fullimage_klapstraat

Bouwen in twee fasen
De bouw van het gehele woonservicegebied is in twee fasen voltooid. De eerste fase, met de nieuwbouw van 102 zorgappartementen in De Oogst en Meander, is in 2012 afgerond. Deze sociale huurappartementen waren in eerste instantie bestemd voor de bewoners van zorgcentrum de Elsthof dat werd gesloopt. In Meander bevindt zich ’t Kompas: een multifunctioneel centrum waar wijkbewoners en (maatschappelijke) organisaties elkaar kunnen ontmoeten.

Tweede fase afgerond
De bouw van de tweede fase is november 2015 gestart. Op de plek van de oude Elsthof, grenzend aan het bestaande gebouw De Pas is appartementengebouw Passerel met in totaal 52 huurwoningen gebouwd: 9 appartementen voor mensen met dementie, 5 zorgappartementen en 38 reguliere sociale huurappartementen. In het gebied tussen De Passerel en Meander is een plein met een kiosk gemaakt. Vanuit deze kiosk worden hulpmiddelen verstrekt om langer thuis te kunnen blijven wonen. Op het plein staat het ontmoeten centraal, met een terras, een moestuin en een beweegtuin.

Naast het gebouw De Oogst is aan de Buizerdstraat appartementengebouw De Elst gebouwd, met 22 appartementen en 2 buurtkamers voor mensen met dementie. In ditzelfde gebouw zijn op de begane grond ruimtes voor eerstelijnszorg met huisartsenpraktijk De Huisdokter en apotheek van Poppel gevestigd.

Verschillende doelgroepen
Van de 52 appartementen zijn er 9 op de begane grond bestemd voor mensen met dementie. De toewijzing van deze appartementen verloopt via de ZZG zorggroep.

Daarnaast zijn er in de Passerel 5 appartementen gereserveerd voor mensen met een zorgbehoefte. De toewijzing van deze woningen verloopt ook via de ZZG zorggroep.

De Pas en De Waaij krijgen een nieuwe uitstraling
We gaan de appartementen van De Pas en De Waaij verbeteren. Bekijk dit project hier.

Nieuwsgierig wat Talis, ZZG zorggroep en gemeente hier gerealiseerd hebben? Bekijk dan de speciale film: