Valendries – Alba

Aan de Lindenstraat en de Meidoornstraat in Valendries bouwen we woongebouw Alba. In Alba komen 27 sociale huurappartementen voor mensen van 60 jaar of ouder. Met de bouw van Alba hebben wij aandacht voor de buurt, want de bewoners uit Valendries en Uilenboom krijgen voorrang op de appartementen. Het woongebouw wordt gebouwd door aannemer Welling bouw. Level Detail architecten ontwierp het gebouw.

Alba AI Senior

We bouwen voor de buurt
Door de bewoners uit Valendries en Uilenboom voorrang te geven, krijgen ze de mogelijkheid om in hun eigen buurt te blijven wonen. De stap naar een appartement is zo minder groot, want de sociale omgeving blijft voor de bewoners bereikbaar. Na de bewoners van Valendries en Uilenboom krijgen huurders van een sociale huurwoning uit de Entree-regio voorrang. Het is wel belangrijk dat de huurder een sociale huurwoning achterlaat.

Het complex bestaat uit 27 appartementen van 64m2
Deze appartementen zijn verdeeld over drie woonlagen. Elk appartement heeft twee slaapkamers en er is een gezamenlijke ontmoetingsruimte. Daarnaast heeft elk appartement een individuele buitenberging en een parkeerplaats op het terrein. De appartementen zijn levensloopgeschikt. Ook zijn de appartementen erg energiezuinig. Ze worden namelijk gasloos en hebben luchtwarmtepompen. We installeren ook zonnepanelen op het dak. De netto huurprijs wordt € 647,19 (prijspeil 2023).

Twee van de 27 appartementen zijn ook bedoeld voor bewoners jonger van 60 jaar. Voor deze appartementen is een indicatie van de gemeente voor levensloopbestendig wonen nodig. Meer informatie vind u op de website van het sociaal wijkteam. Bewoners uit Valendries en Uilenboom met deze indicatie krijgen ook hier voorrang op deze twee appartementen.

Gezamenlijke woonkamer met buurtfunctie 
Voor de toekomstige bewoners van Alba én voor de bewoners uit de buurt komt er een gezamenlijke woonkamer. In deze woonkamer kunnen mensen uit de buurt elkaar ontmoeten en activiteiten met elkaar organiseren.

Met Alba houden we de doorstroming op gang
Door te bouwen voor 60-plussers geven wij hen de kans om door te stromen naar een passende woning. Hierdoor ontstaat er ruimte bij grotere eengezinswoningen.

Interesse?
15 mei startte de verhuur van de appartementen. Alle appartementen zijn dan nu ook verhuurd. De oplevering is eind 2023. De nieuwsbrief over de start van de verhuur download u hieronder.