Bouw woontoren Magnus met 167 appartementen officieel van start

Dinsdag 4 juni vierden wij samen met bouwbedrijf Van Wijnen de start van de bouw van het nieuwe woongebouw Magnus naast station Lent. Talis bestuurder Eefje Lentjes, directeur Van Wijnen Fabian Bovenlander en wethouder Vergunst stortten als symbolische start het beton met een kubel. Moke Architecten heeft het gebouw ontworpen. Eind 2025 staat de oplevering gepland.

start bouw Magnus

Hoge eyecatcher in Hof van Holland

Magnus wordt een hoge eyecatcher in Hof van Holland. De woontoren wordt ruim 50 meter hoog en beschikt over 167 appartementen voor starters en een- en tweepersoonshuishoudens. Niet alleen de hoogte, maar ook de verspringende woonlagen en unieke metselverbanden maken dat Magnus een opvallende verschijning wordt. De woningen krijgen geen eigen balkon, maar er komen wel twee gemeenschappelijke buitenruimten. Zo komt er een gezamenlijke tuin en beschikt de 13e verdieping straks over een groot dakterras met prachtig uitzicht over de skyline van Nijmegen.

De naam Magnus is niet zomaar gekozen. Deze Scandinavische naam staat voor groot en past erg goed bij dit nieuwe hoge gebouw. Daarnaast slaat de naam ook op Noviomagus, de Romeinse naam voor Nijmegen, de stad waar de woontoren op uitkijkt.

vogelvlucht Magnus

Zeer geschikt voor starters en één- of tweepersoonshuishoudens

Met Magnus draagt Talis bij aan het verminderen van het woningtekort voor starters en één- of tweepersoonshuishoudens. De woningen zijn met ongeveer 50 vierkante meter per appartement relatief klein. Er is geen parkeerplaats inbegrepen. Hier is bewust voor gekozen vanwege het naastgelegen station Lent.

EefjeLentjes, Talis: “We verhuren in Hof van Holland woningen voor verschillende doelgroepen. Naast de reguliere sociale verhuur bieden wij in Ellis en Aaron ook plek aan mensen met een zorgvraag. In Zahra verhuren we woningen voor jong en oud. En in Stella en Magnus voor starters, waarbij we met Stella ook bouwen voor gezinnen. Zo bieden wij een antwoord op de grote vraag naar betaalbare woningen en bouwen we mee aan een plek voor iedereen.”

Wil je meer lezen over Magnus of Hof van Holland, check dan de projectwebsite.