Benedenstad

In de Benedenstad zijn we bezig met het onderhoud aan 140 woningen en appartementen. Tijdens dit project voeren de onderhoudswerkzaamheden uit aan de buiten- en binnenkant van de woning. Ook isoleren we de daken en brengen we nieuwe dakbekleding aan. Met het onderhoud knappen we de woningen op en zorgen we dat het er weer fris bijstaat. De Variabele voert de werkzaamheden uit.

WM 211122 Benedenstad 007

Frisse en opgeknapte uitstraling
Door dit onderhoud aan de 140 woningen en appartementen knappen de woningen flink op. Daarnaast krijgen ze een frisse uitstraling door het schilderwerk dat we uitvoeren. Een deel van de werkzaamheden die hier voor zorgen zijn:

  • dakisolatie en nieuwe dakpannen of -afwerking.
  • herstellen van voegen waar nodig
  • schilderwerk

Ook aan de binnenzijde van de woningen en het complex gaan we aan de slag. We pakken de entrees en trappenhuizen aan in de gebouwen. In de woningen brengen we een nieuwe mechanische ventilatie aan, plaatsen rookmelders en zorgen voor een goede brandwerende afwerking. Hierdoor staan de woning en er weer opgeknapt en veilig bij.

Voor het onderhoud hebben we meer dan 70% akkoord opgehaald bij de bewoners. Hierdoor konden we ook aan de slag met de dakisolatie.

Eigentijdse uitstraling
Naast technische werkzaamheden voeren we ook een kleurwijziging door. Dit doen we om het gebouw een eigentijdse uitstraling te geven. In samenwerking met een architect zijn de nieuwe kleuren bepaald. Ook de kleuren van de voordeuren veranderen. De bewoners konden hiervoor kiezen uit vier opties, de meeste stemmen golden. De kleurkeuze van de voordeuren geldt per woonblok.

Planning
We voeren het onderhoud uit in 2 fases. De eerste fase (oranje) startte in het najaar van 2021 en is bijna afgerond. Na de zomer starten we met de tweede fase (groen) van het onderhoud. We verwachten dat we in het voorjaar van 2023 hiermee klaar zijn.