(024) 352 39 11

Onderhoud en isolatie in de Meijhorst

In de Meijhorst zijn we bezig met het onderhoud aan 144 eengezinswoningen. Tijdens dit project voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan de woningen, de berging en/of garage. Daarnaast voeren we ook isolatiewerkzaamheden uit. Met het onderhoud knappen we de woningen op en worden ze energiezuiniger. Quadrant voert de werkzaamheden uit .

Meijhorst

Van label C naar label A
Door dit onderhoud worden de 144 woningen een stuk energiezuiniger. De woningen hebben nu energielabel C en gaan naar label A. Om dit te bereiken pakken we verschillende punten op.

  • We vullen de spouwisolatie bij.
  • We plaatsen dakisolatie op zolder.
  • We brengen ventilatie aan in de kruipruimte.
  • We vervangen het nog aanwezige enkelglas voor HR++ glas.

Door deze maatregelen kunnen de bewoners besparen op hun energieverbruik. Ruim 70% ging akkoord met de werkzaamheden. Hierdoor konden we van start gaan.

Meer comfort
Naast de energiebesparende maatregelen voeren we ook andere onderhoudswerkzaamheden uit. Hierdoor gaan de woningen weer een lange tijd mee en verhogen we het comfort van de woningen. We knappen de ramen, deuren en kozijnen op. Ook vervangen we de regenpijpen, dakplaten en -pannen. Ten slotte pakken we waar nodig ook het voegwerk aan.

 

Nestkasten voor huismussen en vleermuizen
Vanwege Flora en Fauna wetgeving, plaatsen we nestkasten in de gevels van de woningen. Deze zijn geschikt voor huismussen en vleermuizen. Dit zijn beschermde diersoorten. De nestkasten zorgen voor goede huisvesting tijdens en na de werkzaamheden voor deze dieren.

Planning
De werkzaamheden zijn gestart in het tweede kwartaal van 2021. We voeren het onderhoud uit in 4 fases verdeeld over de wijk. Als alles volgens de planning loopt, zijn we in juli van dit jaar klaar met het onderhoud.