Zuiderhoek: vernieuwing flats in Wijchen

In 2017 was Talis klaar met het groot onderhoudsproject Zuiderhoek (voorheen De Muts) in Wijchen Zuid. De 84 sociale huurappartementen kunnen weer 25 jaar vooruit. In 2020 realiseert Talis een wijkkantoor voor heel Wijchen Zuid in dit gebouw.

733_fullimage_img_0120_klein2

Zuiderhoek
Zuiderhoek is een gebouw vlakbij het winkelcentrum in Diepvoorde met 84 appartementen. Vanuit de achterzijde van het gebouw hebben de bewoners een prachtig uitzicht over  een park. Met een ontmoetingsruimte, ruimte voor de scootmobiel en de ligging bij de winkels is het gebouw ideaal voor senioren. Tegenwoordig wonen er ook enkele jongere mensen.

Weer even vooruit
Het onderhoud aan de woningen en de gebouwen was nodig, zodat de appartementen de komende 25 jaar weer goed verhuurbaar zijn. Bovendien treft Talis isolerende maatregelen waarmee we een hoger energielabel halen. Hierdoor kunnen bewoners energie besparen en is het wooncomfort vergroot. Tegelijkertijd met deze werkzaamheden aan de gevel en het dak, is ook de uitstraling van het gebouw aangepakt. Al deze verbeteringen zijn uitgevoerd zonder extra huurverhoging. Bewoners dachten mee in een bewonersprojectgroep. Op verzoek van bewoners heeft het woongebouw een nieuwe naam gekregen en zijn ook de ontmoetingsruimte en de toegankelijkheid voor scootmobiels verbeterd.

Wijkkantoor
Begin 2020 realiseert Talis in Zuiderhoek een wijkkantoor in Wijchen. Deze is bedoeld voor alle bewoners van de 1300 Talis-woningen in Wijchen Zuid.

Energiedak
Bekijk hier hoe het energiedak van Zuiderhoek er nu uitziet.

Het gebouw voor het groot onderhoud vanaf het park.

Het gebouw voor het groot onderhoud.