(024) 352 39 11

Verduurzaming en onderhoud 101 woningen Leuvensbroek

In de wijk Leuvensbroek zijn we bezig met het onderhoud aan 101 woningen. Het doel hiervan is dat de woningen er weer opgeknapt en fris bij staan. Daarnaast willen we de woningen energiezuiniger maken. Installatiebedrijf De Leeuw en Weijers-Eikhout voert de verduurzamingsmaatregelen uit. En de Variabele voert de onderhoudswerkzaamheden uit.

Foto Leuvensbroek 2.0

We verduurzamen de woningen
Hiermee maken we de woningen energiezuiniger. Zo zorgen we ervoor dat de energiekosten omlaag gaan. Om de woningen te verduurzamen bieden we de woningen in Leuvensbroek een verduurzamingspakket aan. Dit pakket bestaat uit:

 • een ventilatiewarmtepomp
 • zonnepanelen
 • nieuwe ramen met isolatie glas (HR++) en ventilatierooster.

We voeren onderhoudswerkzaamheden uit aan de binnen- en buitenkant van de woning
Denk hierbij aan het vervangen van de CV-ketel en de groepenkast binnen de woning. En aan het schilderen van de kozijnen of het aanbrengen van nieuwe dakbedekking aan de buitenkant van de woning.

We verwachten in maart 2023 klaar te zijn met de werkzaamheden
De werkzaamheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en de geldende coronamaatregelen.

We verbeteren de brandveiligheid
Tijdens het huisbezoek met de bewoners lichtten we toe wat we aan de woning moeten doen voor de brandveiligheid. Ook keken we naar wat er moet gebeuren aan onderhoud binnen de woning. Bijvoorbeeld het vernieuwen van de meterkast. Elke woning is anders. Dit betekent dat de werkzaamheden bij de ene woning anders zijn dan bij de andere woning.

We zorgen voor een frisse uitstraling van de woningen
Niet alleen de binnenkant, maar ook de buitenkant knappen we op. Denk hierbij aan:

 • Schoonmaken van de gevels
 • Schilderwerk
 • Gevelreparaties

Voor het schilderen van de woningen kozen we samen met Loko Architecten voor kleuren die passen bij de woning. Huurders krijgen de mogelijkheid om voor de kozijnen en deuren te kiezen uit twee kleuren. We passen de kleur toe die de huurders het meest kiezen.

De werkzaamheden gaan door in 2023
We zijn afhankelijk van de levering van materialen, de weersomstandigheden en de ontheffing van de Wet natuurbescherming (WnB).

Contactgegevens
Joey Wanmaker
joey.wanmaker@talis.nl
T 024 352 38 35

Werkzaam in
Centrum
Benedenstad
Bottendaal

Wijkbeheerderskantoor
Van Diemerbroeckstraat

Frisse en opgeknapte uitstraling
Door dit onderhoud aan de 140 woningen en appartementen knappen de woningen flink op. Daarnaast krijgen ze een frisse uitstraling door het schilderwerk dat we uitvoeren. Een deel van de werkzaamheden die hier voor zorgen zijn:

 • dakisolatie en nieuwe dakpannen of -afwerking.
 • herstellen van voegen waar nodig
 • schilderwerk

Ook aan de binnenzijde van de woningen en het complex gaan we aan de slag. We pakken de entrees en trappenhuizen aan in de gebouwen. In de woningen brengen we een nieuwe mechanische ventilatie aan, plaatsen rookmelders en zorgen voor een goede brandwerende afwerking. Hierdoor staan de woning en er weer opgeknapt en veilig bij.

Voor het onderhoud hebben we meer dan 70% akkoord opgehaald bij de bewoners. Hierdoor konden we ook aan de slag met de dakisolatie.

Eigentijdse uitstraling
Naast technische werkzaamheden voeren we ook een kleurwijziging door. Dit doen we om het gebouw een eigentijdse uitstraling te geven. In samenwerking met een architect zijn de nieuwe kleuren bepaald. Ook de kleuren van de voordeuren veranderen. De bewoners konden hiervoor kiezen uit vier opties, de meeste stemmen golden. De kleurkeuze van de voordeuren geldt per woonblok.

Planning
We voeren het onderhoud uit in 2 fases. De eerste fase (oranje) startte in het najaar van 2021 en is bijna afgerond. Na de zomer starten we met de tweede fase (groen) van het onderhoud. We verwachten dat we in het voorjaar van 2023 hiermee klaar zijn.

Contactgegevens
Jessy Heyden
jessy.heyden@talis.nl
T 024 352 34 23

Werkzaam in
Centrum
Kerkdorpen (Balgoij, Niftrik en Alverna)

Wijkbeheerderskantoor
Diepvoorde 22e straat
Gebouw Zuiderhoek

 

Van label C naar label A
Door dit onderhoud worden de 144 woningen een stuk energiezuiniger. De woningen hebben nu energielabel C en gaan naar label A. Om dit te bereiken pakken we verschillende punten op.

 • We vullen de spouwisolatie bij.
 • We plaatsen dakisolatie op zolder.
 • We brengen ventilatie aan in de kruipruimte.
 • We vervangen het nog aanwezige enkelglas voor HR++ glas.

Door deze maatregelen kunnen de bewoners besparen op hun energieverbruik. Ruim 70% ging akkoord met de werkzaamheden. Hierdoor konden we van start gaan.

Meer comfort
Naast de energiebesparende maatregelen voeren we ook andere onderhoudswerkzaamheden uit. Hierdoor gaan de woningen weer een lange tijd mee en verhogen we het comfort van de woningen. We knappen de ramen, deuren en kozijnen op. Ook vervangen we de regenpijpen, dakplaten en -pannen. Ten slotte pakken we waar nodig ook het voegwerk aan.

 

Nestkasten voor huismussen en vleermuizen
Vanwege Flora en Fauna wetgeving, plaatsen we nestkasten in de gevels van de woningen. Deze zijn geschikt voor huismussen en vleermuizen. Dit zijn beschermde diersoorten. De nestkasten zorgen voor goede huisvesting tijdens en na de werkzaamheden voor deze dieren.

Planning
De werkzaamheden zijn gestart in het tweede kwartaal van 2021. We voeren het onderhoud uit in 4 fases verdeeld over de wijk. Als alles volgens de planning loopt, zijn we in juli van dit jaar klaar met het onderhoud.

51 appartementen van 50m2
In woongebouw Elft (Blok E) verhuren we 51 sociale huurappartementen. 48 appartementen hebben een oppervlakte van ongeveer 50m2. De drie andere appartementen zijn 65m2 groot. De appartementen verhuren we via Entree en hebben een nettohuurprijs van €633,25 (prijspeil 2022).

De Elft
De Elft is een van de zeven woongebouwen van Hart van de Waalsprong. De Elft ligt naast Woongebouw Aaron dat begin 2022 wordt opgeleverd. Onder in het gebouw komt een grote Albert Heijn. Ook wordt er een parkeerdek gerealiseerd in het gebouw. Deze zijn bedoelt voor het winkelend publiek. Talis reserveert 15 parkeerplekken in een ander gebouw voor de bewoners van de 51 appartementen.

Hart van de Waalsprong
Hart van de Waalsprong ligt in de wijk Hof van Holland. De nieuwste wijk van Nijmegen-Noord is gunstig gelegen tussen Spiegelwaal, Graaf Alardsingel en spoorlijn. Hart van de Waalsprong vormt, zoals de naam al aangeeft, hét woon- en winkelhart van de Waalsprong. De bereikbaarheid is zowel met de auto, fiets en het OV (station Lent ligt op loopafstand) heel goed. Hart van de Waalsprong ligt daarnaast dichtbij de Waal, de uiterwaarden en het centrum van Nijmegen.

In Hart van de Waalsprong komen 500 koop- en huurwoningen (waarvan 100 sociale huurappartementen) en ruim 35 winkelunits met gezellige horecagelegenheden. De nieuwe stadswijk heeft een uitgesproken karakter door zichtbare duurzaamheid, door water en groen, spannende stedelijke architectuur en een opvallend centraal plein. Alles komt samen in het kloppende hart van de Waalsprong.

Planning
De bouw van De Elft startte in november 2021. Dura Vermeer bouwt de appartementen voor ons. De oplevering van het gebouw verwachten we in het vierde kwartaal van 2023.

Een eigentijdse uitstraling
Om de woningen op te frissen voeren we verschillende werkzaamheden uit. Deze vinden plaats aan de buitenzijde van de woningen. We vernieuwen de huidige galerij- en balkonhekken voor nieuwe hekken van glas. Ook de privacyschermen tussen de balkons vernieuwen we. Daarnaast maken we het betonwerk schoon en schilderen we het opnieuw. Ook de trappenhuizen frissen we op met schilderwerk, nieuwe vloerbedekking en nieuw glas in de deuren. Ten slotte herstellen we ook de verzakkingen in de straten bij de Jadestraat. 

Extra veiligheidsmaatregelen
Naast het aanpakken van de uitstraling van de gebouwen, maken we ze ook nog veiliger. Dit doen we door in de trappenhuizen extra verlichting en ventilatie aan te brengen. Daarnaast hangen we in alle woningen twee rookmelders op.  

Tevreden bewoners
We vinden het belangrijk dat de bewoners ook tevreden zijn met de aanpassingen die we doen. “Door het plaatsen van het glazen galerijhekken is er meer licht. Dat is fijn, ik ben er blij mee” geeft mevrouw Mens aan. Helaas hoort bij onderhoud ook wat lawaai en overlast. Dit proberen we samen met de aannemer altijd zoveel mogelijk te beperken. Zo proberen we op een fijne manier tot een mooi eindresultaat te komen. “Waar wordt gewerkt, vallen splinters. Maar ik ben blij dat het is opgeknapt” aldus meneer Jansen, bewoner van de Jadestraat.  

Vervolg op eerdere werkzaamheden
In 2017 en 2018 hebben we ook werkzaamheden uitgevoerd aan de Jadestraat. Deze werkzaamheden zijn hier een vervolg op. Toen heeft aannemer Nijhuis de gebouwen aan de Jadestraat onder andere na geïsoleerd. De appartementen zijn toen energiezuiniger, veiliger en comfortabeler gemaakt.

Planning
In januari zijn we gestart met de werkzaamheden aan de trappenhuizen en met het plaatsen van de rookmelders. Dit was eind maart klaar. Vervolgens zijn we in mei gestart met het vervangen van de balkon- en galerijhekken. We verwachten dat dit in november klaar is.

Een hele verbetering
Vooraf hadden bewoners ons over hun ideeën en wensen verteld. Ook konden ze reageren op de plannen. Naast het noodzakelijke onderhoud en de verbeterpunten voor de uitstraling, zijn de gebouwen en de woningen energiezuiniger. Dit heeft een positief effect op het wooncomfort en mogelijk ook op de woonlasten. Het merendeel van de werkzaamheden vond plaats aan de buitenzijde. De gevel, het dak, de balkons en de galerij pakten we aan. We hebben het glas vervangen voor HR++ glas, nieuwe voordeuren geplaatst en vloerisolatie aangebracht, zodat de woningen energiezuiniger zijn. Bovendien plaatsten we zonnepanelen.

Centrale ligging
De 98 woningen hier zijn bijna 40 jaar oud en staan op de kruising van de Slotemaker de Bruïneweg en de Sint Jacobslaan, in de wijk Sint Anna. De appartementen in het gebouw zijn tot 45 m2 en hebben 1 slaapkamer. In deze wat kleinere woningen op een mooie, centrale ligging wonen met name mensen alleen en ook met twee personen.

 

De Havenkade ligt vlakbij de Nijmeegse binnenstad en het centrum en middenin een dynamische en levendige wijk. Wij maken hier 77 appartementen. Op de begane grond zijn de bergingen en is er een grote fietsenstalling. Bovendien zijn er 35 parkeerplaatsen beschikbaar. Ook is er een gezamenlijke binnentuin. Deze riante binnentuin verbindt de verschillende woonblokken met elkaar. Elke bewoner mag gebruikmaken van deze tuin. De woningen die aan de tuin grenzen krijgen hier een privéterras. De tuin heeft een doorkijk op het water en is toegankelijk vanaf de dijk.

17 appartementen van 50 m2 met slaapkamer
De appartementen hebben een woonkamer met open keuken en één slaapkamer. De appartementen krijgen een netto huurprijs van €633,25 (prijspeil 2021).

45 studio’s van 50 m2
Deze studio’s hebben één ruimte voor wonen en slapen. Ze hebben een netto huurprijs van €546,26 (prijspeil 2021).

12 studio’s van 43 m2
Deze studio’s liggen op de bovenste verdieping. Ze hebben één ruimte voor wonen en slapen. Ze hebben een netto huurprijs van €546,26 (prijspeil 2021).

3 tweelaagse appartementen van 80 m2
Deze maisonnettewoningen hebben een eigen voordeur aan de Weurtseweg en ook een deur aan de galerij. Je komt binnen in de eetkeuken. Met de trap ga je naar de verdieping, waar de woonkamer en de slaapkamer zijn. De woningen krijgen een netto huurprijs van €633,25 (prijspeil 2021).

Interesse?
De start bouw staat voor januari volgend jaar (2021) gepland, de oplevering begin 2023. Alle woningen zijn sociale huurwoningen en verhuren we via Entree. Heeft u belangstelling voor een appartement of woning, dan kunt u zich aanmelden als geïnteresseerde. Wij informeren u dan over de voortgang en de start van de verhuur via Entree. Meld u zich aan door een mail te sturen naar nieuwbouw@talis.nl, onder vermelding van het project Havenkade.