(024) 352 39 11

Onderhoud en verduurzaming maisonnettes Meijhorst

In de wijk is voldoende draagvlak gehaald voor het onderhoud en de verduurzaming van de 192 huurwoningen. Zo gaan de woningen naar energielabel A en B, verbeteren we de uitstraling en voeren we het nodige onderhoud uit. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren was minimaal 70% akkoord van de bewoners nodig.

Maissonettes Meijhorst 2

Verbetering binnenklimaat van de woningen
Een goed binnenklimaat is belangrijk om prettig te wonen. Hier waren klachten over. We verbeteren het binnenklimaat door onder andere:

 • extra isolatie en ventilatiemiddelen aan te brengen;
 • de tochtwering bij de voor-en achterdeur de versterken.

Hiermee pakken we de schimmel, vocht- en tochtproblemen aan. Naast aanpassingen in de woningen zelf, geven we ook informatie aan bewoners over hoe zij zelf kunnen bijdragen aan een goed binnenklimaat.

Investeren in duurzaamheid
Dit doen we door bijvoorbeeld het aanbrengen van isolatie. Dit draagt bij aan de betaalbaarheid van de woningen en een duurzamere toekomst. Het onderhoud zorgt dan ook voor een forse stap in het energielabel van de woningen. De woningen hebben nu energielabel D en E. Na het onderhoud krijgen de woningen energielabel A en B.

Samen met de bewoners in gesprek
Tijdens bewonersbijeenkomsten brachten de bewoners waardevolle wensen en ideeën in. Een groot aantal wensen namen we ook mee in onze plannen. Ook gaan we samen met de bewoners en de gemeente in gesprek over de woon- en leefomgeving. Hierbij kijken we ook naar oplossingen voor de aanpak van afval in de wijk.

We starten het tweede kwartaal van 2023 met onderhoud
Dit gebeurt zodra alle ontheffing- en vergunningsprocessen doorlopen zijn. Samenwerkingspartner Quadrant voert het onderhoud uit.

We bouwen voor de buurt
Door de bewoners uit Valendries en Uilenboom voorrang te geven, krijgen ze de mogelijkheid om in hun eigen buurt te blijven wonen. De stap naar een appartement is zo minder groot, want de sociale omgeving blijft voor de bewoners bereikbaar. Na de bewoners van Valendries en Uilenboom krijgen huurders van een sociale huurwoning uit de Entree-regio voorrang. Het is wel belangrijk dat de huurder een sociale huurwoning achterlaat.

Het complex bestaat uit 27 appartementen van 64m2
Deze appartementen zijn verdeeld over drie woonlagen. Elk appartement heeft twee slaapkamers en er is een gezamenlijke ontmoetingsruimte. Daarnaast heeft elk appartement een individuele buitenberging en een parkeerplaats op het terrein. De appartementen zijn levensloopgeschikt. Ook zijn de appartementen erg energiezuinig. Ze worden namelijk gasloos en hebben luchtwarmtepompen. We installeren ook zonnepanelen op het dak. De netto huurprijs wordt € 647,19 (prijspeil 2023).

Twee van de 27 appartementen zijn ook bedoeld voor bewoners jonger van 60 jaar. Voor deze appartementen is een wmo-verklaring van de gemeente nodig. Bewoners uit Valendries en Uilenboom met deze indicatie krijgen ook hier voorrang op deze twee appartementen.

Met Alba houden we de doorstroming op gang
Door te bouwen voor 60-plussers geven wij hen de kans om door te stromen naar een passende woning. Hierdoor ontstaat er ruimte bij grotere eengezinswoningen.

Interesse?
Begin 2023 start de verhuur van de appartementen. De oplevering is eind 2023.

We verduurzamen de woningen
Hiermee maken we de woningen energiezuiniger. Zo zorgen we ervoor dat de energiekosten omlaag gaan. Om de woningen te verduurzamen bieden we de woningen in Leuvensbroek een verduurzamingspakket aan. Dit pakket bestaat uit:

 • een ventilatiewarmtepomp
 • zonnepanelen
 • nieuwe ramen met isolatie glas (HR++) en ventilatierooster.

We voeren onderhoudswerkzaamheden uit aan de binnen- en buitenkant van de woning
Denk hierbij aan het vervangen van de CV-ketel en de groepenkast binnen de woning. En aan het schilderen van de kozijnen of het aanbrengen van nieuwe dakbedekking aan de buitenkant van de woning.

We verwachten in maart 2023 klaar te zijn met de werkzaamheden
De werkzaamheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en de geldende coronamaatregelen.

We verbeteren de brandveiligheid
Tijdens het huisbezoek met de bewoners lichtten we toe wat we aan de woning moeten doen voor de brandveiligheid. Ook keken we naar wat er moet gebeuren aan onderhoud binnen de woning. Bijvoorbeeld het vernieuwen van de meterkast. Elke woning is anders. Dit betekent dat de werkzaamheden bij de ene woning anders zijn dan bij de andere woning.

We zorgen voor een frisse uitstraling van de woningen
Niet alleen de binnenkant, maar ook de buitenkant knappen we op. Denk hierbij aan:

 • Schoonmaken van de gevels
 • Schilderwerk
 • Gevelreparaties

Voor het schilderen van de woningen kozen we samen met Loko Architecten voor kleuren die passen bij de woning. Huurders krijgen de mogelijkheid om voor de kozijnen en deuren te kiezen uit twee kleuren. We passen de kleur toe die de huurders het meest kiezen.

De werkzaamheden gaan door in 2023
We zijn afhankelijk van de levering van materialen, de weersomstandigheden en de ontheffing van de Wet natuurbescherming (WnB).

Contactgegevens
Joey Wanmaker
joey.wanmaker@talis.nl
T 024 352 38 35

Werkzaam in
Centrum
Benedenstad
Bottendaal

Wijkbeheerderskantoor
Van Diemerbroeckstraat

Frisse en opgeknapte uitstraling
Door dit onderhoud aan de 140 woningen en appartementen knappen de woningen flink op. Daarnaast krijgen ze een frisse uitstraling door het schilderwerk dat we uitvoeren. Een deel van de werkzaamheden die hier voor zorgen zijn:

 • dakisolatie en nieuwe dakpannen of -afwerking.
 • herstellen van voegen waar nodig
 • schilderwerk

Ook aan de binnenzijde van de woningen en het complex gaan we aan de slag. We pakken de entrees en trappenhuizen aan in de gebouwen. In de woningen brengen we een nieuwe mechanische ventilatie aan, plaatsen rookmelders en zorgen voor een goede brandwerende afwerking. Hierdoor staan de woning en er weer opgeknapt en veilig bij.

Voor het onderhoud hebben we meer dan 70% akkoord opgehaald bij de bewoners. Hierdoor konden we ook aan de slag met de dakisolatie.

Eigentijdse uitstraling
Naast technische werkzaamheden voeren we ook een kleurwijziging door. Dit doen we om het gebouw een eigentijdse uitstraling te geven. In samenwerking met een architect zijn de nieuwe kleuren bepaald. Ook de kleuren van de voordeuren veranderen. De bewoners konden hiervoor kiezen uit vier opties, de meeste stemmen golden. De kleurkeuze van de voordeuren geldt per woonblok.

Planning
We voeren het onderhoud uit in 2 fases. De eerste fase (oranje) startte in het najaar van 2021 en is bijna afgerond. Na de zomer starten we met de tweede fase (groen) van het onderhoud. We verwachten dat we in het voorjaar van 2023 hiermee klaar zijn.

Contactgegevens
Jessy Heyden
jessy.heyden@talis.nl
T 024 352 34 23

Werkzaam in
Centrum
Kerkdorpen (Balgoij, Niftrik en Alverna)

Wijkbeheerderskantoor
Diepvoorde 22e straat
Gebouw Zuiderhoek

 

Van label C naar label A
Door dit onderhoud worden de 144 woningen een stuk energiezuiniger. De woningen hebben nu energielabel C en gaan naar label A. Om dit te bereiken pakken we verschillende punten op.

 • We vullen de spouwisolatie bij.
 • We plaatsen dakisolatie op zolder.
 • We brengen ventilatie aan in de kruipruimte.
 • We vervangen het nog aanwezige enkelglas voor HR++ glas.

Door deze maatregelen kunnen de bewoners besparen op hun energieverbruik. Ruim 70% ging akkoord met de werkzaamheden. Hierdoor konden we van start gaan.

Meer comfort
Naast de energiebesparende maatregelen voeren we ook andere onderhoudswerkzaamheden uit. Hierdoor gaan de woningen weer een lange tijd mee en verhogen we het comfort van de woningen. We knappen de ramen, deuren en kozijnen op. Ook vervangen we de regenpijpen, dakplaten en -pannen. Ten slotte pakken we waar nodig ook het voegwerk aan.

 

Nestkasten voor huismussen en vleermuizen
Vanwege Flora en Fauna wetgeving, plaatsen we nestkasten in de gevels van de woningen. Deze zijn geschikt voor huismussen en vleermuizen. Dit zijn beschermde diersoorten. De nestkasten zorgen voor goede huisvesting tijdens en na de werkzaamheden voor deze dieren.

Planning
De werkzaamheden zijn gestart in het tweede kwartaal van 2021. We voeren het onderhoud uit in 4 fases verdeeld over de wijk. Als alles volgens de planning loopt, zijn we in juli van dit jaar klaar met het onderhoud.

51 appartementen van 50m2
In woongebouw Elft (Blok E) verhuren we 51 sociale huurappartementen. 48 appartementen hebben een oppervlakte van ongeveer 50m2. De drie andere appartementen zijn 65m2 groot. De appartementen verhuren we via Entree en hebben een nettohuurprijs van €633,25 (prijspeil 2022).

De Elft
De Elft is een van de zeven woongebouwen van Hart van de Waalsprong. De Elft ligt naast Woongebouw Aaron dat begin 2022 wordt opgeleverd. Onder in het gebouw komt een grote Albert Heijn. Ook wordt er een parkeerdek gerealiseerd in het gebouw. Deze zijn bedoelt voor het winkelend publiek. Talis reserveert 15 parkeerplekken in een ander gebouw voor de bewoners van de 51 appartementen.

Hart van de Waalsprong
Hart van de Waalsprong ligt in de wijk Hof van Holland. De nieuwste wijk van Nijmegen-Noord is gunstig gelegen tussen Spiegelwaal, Graaf Alardsingel en spoorlijn. Hart van de Waalsprong vormt, zoals de naam al aangeeft, hét woon- en winkelhart van de Waalsprong. De bereikbaarheid is zowel met de auto, fiets en het OV (station Lent ligt op loopafstand) heel goed. Hart van de Waalsprong ligt daarnaast dichtbij de Waal, de uiterwaarden en het centrum van Nijmegen.

In Hart van de Waalsprong komen 500 koop- en huurwoningen (waarvan 100 sociale huurappartementen) en ruim 35 winkelunits met gezellige horecagelegenheden. De nieuwe stadswijk heeft een uitgesproken karakter door zichtbare duurzaamheid, door water en groen, spannende stedelijke architectuur en een opvallend centraal plein. Alles komt samen in het kloppende hart van de Waalsprong. Meer informatie vind je op de website van Hart van de Waalsprong.

Planning
De bouw van De Elft startte in november 2021. Dura Vermeer bouwt de appartementen voor ons. De oplevering van het gebouw verwachten we in het vierde kwartaal van 2023.