Magnus - 167 sociale huurwoningen naast het station Lent

In Hof van Holland (Nijmegen-Noord) direct naast station Lent bouwen we Magnus. Een hoge woontoren met maar liefst 167 appartementen. Het gebouw staat op een goed bereikbare plek (met auto, fiets, bus en trein) en ligt dichtbij het Hart van de Waalsprong met al haar winkels en horecagelegenheden.

2101 4 1 Axo West

Appartementen zeer geschikt voor starters en 1- of 2-persoonshuishoudens
We bieden appartementen aan van verschillende groottes en prijzen. Van Wijnen bouwt het nieuwe gebouw voor ons. Verder is het gebouw ontworpen door Moke Architecten. De verhuur van de 167 appartementen start eind 2024. De verwachting is dat we eind 2025 het gebouw aan de nieuwe huurders opleveren.

Indrukkend gebouw van 50 meter hoog
Magnus wordt een grote, hoge woontoren. Daarom is er gekozen voor de naam ‘Magnus’, wat ook wel ‘grote’ betekent in het Latijns. Het gebouw krijgt verspringende woonlagen, unieke metselverbanden en een groen dak.

Verschillende gemeenschappelijke voorzieningen 
Op de 13e verdieping komt een huiskamer, waaraan een dakterras grenst met een prachtig uitzicht over Nijmegen. Ook op de begane grond is een gemeenschappelijke binnenruimte met aangrenzend een terras. Hier vind je ook een wascafé, een plek waar met gemeenschappelijke wasmachines  waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Aan de afbeeldingen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend

Aandacht voor uitstraling

De flats van Zwanenveld komen uit de jaren zeventig en verdienen een verbetering. De gebouwen krijgen daarom een nieuwe, eigentijdse uitstraling. Zo komen er onder andere nieuwe entrees, krijgen de kopgevels een mooie afwerking en voeren we schilderwerk uit. De nieuwe entree bekijkt u op de impressie hieronder.

Energie besparen en betaalbaarheid
We hebben veel aandacht voor duurzaamheid en betaalbaarheid van de woningen. Zo krijgen alle woningen HR++ glas, we vervangen de voor- en balkondeuren en we isoleren de kopgevel en het dak opnieuw.

Daarnaast zijn de CV-ketels en de bijbehorende kanalen aan vervanging toe. Dit is een mooi moment om de woningen aardgasvrij te maken. Hiermee bereiden we de woningen voor op de komst van het publieke warmtenet in Dukenburg van de gemeente Nijmegen. Hierbij is betaalbaarheid het uitgangspunt voor ons. In het voorstel wordt de betaalbaarheid voor de bewoners gegarandeerd, ook voor de toekomst.

Presentatie bewonersbijeenkomst
Op 5 maart 2024 was er een informatiebijeenkomst voor bewoners. Hieronder bekijkt u de presentatie en de meest gestelde vragen en antwoorden.

Presentatie Informatieavond Zwanenveld

Brochure vraag & antwoord

Standpunt Huurdersverenigingen en Woonbond


Aan deze afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend. 

Nieuwbouw: 50 studio’s en dagbesteding
Het bestaande pand wordt gesloopt en op dezelfde locatie komt een woonzorgcomplex met 50 studio’s en dagbesteding voor bewoners met een (licht)verstandelijke beperking. Het wordt een comfortabele, toekomstbestendige woonzorgomgeving die weer voldoet aan de eisen van deze tijd.

Planning 
Projectontwikkelaar Giesbers heeft het nieuwbouwplan voor Lange Vierhout ontwikkelt en gaat de nieuwbouw realiseren. Het Definitief Ontwerp is gereed en de aanvraag voor de omgevingsvergunning loopt.

Klankbordgroep omwonenden
Tijdens de uitwerking van de plannen hebben we contact met een klankbordgroep. Hierin zit een afvaardiging van de omwonenden. Met hen zijn we in gesprek over de plannen en het proces.

Meer informatie
Meer actuele informatie leest u op de website van Giesbers hier. U kunt zich via deze site ook inschrijven voor de nieuwsbrief over dit project.

Stedelijk wonen dicht bij de natuur
Door de autovrije buurt is er veel ruime voor groen en daarmee erg geschikt voor gezinnen met kinderen. De eengezinswoningen worden 95m2 groot. Daarnaast krijgt het appartementencomplex een groene uitstraling door de binnentuin en een poort naar een autovrij plein. De appartementen zijn erg geschikt voor starters en worden ongeveer 50m2 groot. Bij het complex horen geen eigen parkeerplaatsen. Wel zijn er een paar parkeervergunning beschikbaar in het gebied.

Kersenboomgaard en stadspark naast de deur
Naast Stella bevindt zich een oude kersenboomgaard. Deze boomgaard wordt straks het buurtpark in Hof van Holland. De naam Stella verwijst ook naar deze boomgaard. Stella is namelijk een kersensoort, met een prachtige lichtroze bloesem. Deze is straks ook in de binnentuin van de appartementen te zien.

Planning
Op 15 december 2023 zijn we gestart met de bouw van Stella. We verwachten in het voorjaar van 2025 de woningen te op te leveren. De verhuur start rond de zomer van 2024.

 

Levensloopgeschikte appartementen bij La Verna
De 12 nieuwe huurappartementen liggen op een prachtige plek aan de rand van de bossen in Alverna. Dichtbij het woonzorgcomplex La Verna waar LuciVer en Driestroom zorg bieden aan mensen met een zorgvraag. De appartementen krijgen drie slaapkamers, zijn 65m2 groot, zijn rolstoeltoegankelijk en krijgen een balkon of terras van ongeveer 6m2. Voor mensen met een ondersteunings- of zorgvraag biedt LuciVer mogelijkheden.

Doorstroming voor middeninkomens
De bouw van de 12 middeldure huurappartementen biedt huishoudens met een middeninkomen (€40.765 tot €61.175) een mooie kans om door te stromen naar een passende, levensloopgeschikte woning waar zorg geleverd kan worden.

De sloop van De Ark start in het voorjaar van 2024
Daarmee maken we ruimte voor de nieuwbouw. We kiezen ervoor om dit in het voorjaar te doen om de aanwezige diersoorten niet te storen in het broedseizoen. Na de sloop start de bouw van de nieuwe appartementen. De oplevering wordt eind 2024 – begin 2025 verwacht.

Een levendige mix voor jong en oud
De appartementen zijn bedoeld voor alleenstaanden, stellen en kleine gezinnen. De kleinste appartementen hebben een oppervlakte van 50m2. De grootste zijn 80m2. De huurprijzen verschillen van €647 tot €808 (prijspeil 2023). Daarnaast beschikt het nieuwe complex straks over een prachtige daktuin met uitzicht op de Waal en Nijmegen.

Planning
Plegt-Vos bouwt het nieuwe gebouw voor ons in Hof van Holland. En het gebouw is ontworpen door architectenbureau Site Practice. De verhuur start van de 77 appartementen start begin 2024. De verwachting is dat we halverwege 2024 het gebouw kunnen opleveren aan de nieuwe huurders.

Aan deze afbeelding kunnen geen rechten worden ontleend. 

Huidige woningen niet geschikt voor senioren
De woningen zijn niet goed toe- en doorgankelijk en hebben onvoldoende ruimte voor het gebruik van rollators of andere hulpmiddelen. Ook zijn de woningen niet duurzaam. Ze zijn niet goed geïsoleerd en hebben energielabel D of lager.

Meer woningen op dezelfde plek
Door de sloop van de 18 huidige woningen maken we plaats voor de bouw van maximaal 68 appartementen verspreid over vier lagen. Ook bouwen we vijf eengezinswoningen terug. We onderzoeken nog hoe de nieuwbouw precies vorm krijgt.

Door ook het bestaande bedrijfsgebouw en de garageboxen te slopen, is er in het plan uiteindelijk genoeg ruimte voor een integraal plan. Dit betekent ook dat er voldoende parkeerplaatsen aanwezig kunnen zijn.

Het sloop- en nieuwbouwplan werken we  op dit moment verder uit met een architect. De sloop verwachten we in 2026.

Groot onderhoud
Voor 10 andere woningen van Talis in de wijk Grootstal voeren we groot onderhoud uit. Op de plek van deze woningen is nieuwbouw niet haalbaar. Daarom kiezen we voor onderhoud van deze woningen. Denk hierbij aan het isoleren van het dak en de gevel en het aanbrengen van mechanische ventilatie. We werken het onderhoudsplan verder uit met onze RGS-partner de Variabele. De uitvoering van het onderhoud verwachten we in 2025.

Bijeenkomsten
Om bewoners en omwonenden te informeren en te betrekken bij de plannen, organiseren we verschillende bijeenkomsten.  Dit zijn bijeenkomsten voor de huidige bewoners en voor de inwoners in de wijk. Ook werken we samen met twee bewonersprojectgroepen en een klankbordgroep.

Bewonersprojectgroepen en klankbordgroep omwonenden
Tijdens de uitwerking van de plannen hebben we contact met de bewonersprojectengroepen. Hierin zit een afvaardiging van de bewoners. Ook zijn de omwonenden vertegenwoordigd in een klankbordgroep.

Nieuwsbrieven bewoners en omwonenden
Alle bewoners en omwonenden houden we op de hoogte van onze plannen in de wijk. Hieronder vindt u de nieuwsbrieven die we tot nu verstuurden:

 

De huurprijs van de woningen is € 647,19.
Dit is inclusief servicekosten, maar exclusief water en licht. U krijgt een eigen elektrameter en watermeter. Deze moet u wel zelf aanvragen.

De woning hebben twee lagen en een kap met een woonoppervlakte van circa 90 m². Alle woningen hebben een achtertuin van ongeveer 10 meter diep. Verder zijn er twee slaapkamers en een zolder met een vaste trap.

Ontwikkelcombinatie VOF
De sociale huurwoningen in Huurlingsedam bouwen we samen met ontwikkelcombinatie VOF (bestaande uit Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling en Hendriks Bouw en Ontwikkeling). Het andere deel van de woningen bouwt Van Grunsven voor ons.

Over de woonwijk Huurlingsedam
Huurlingsedam is een woonwijk in Wijchen en wordt vaak gezien als een van de mooiste wijken van Wijchen. De wijk ligt dichtbij het centrum en het Wijchense meer. U vindt er een mix van sociale koopwoningen, vrije sector koopwoningen en sociale huurwoningen. Dit betekent dat het een wijk is waar iedereen woont: jong, oud en mensen die wat meer of minder te besteden hebben.

Planning
De verhuur start ongeveer oktober. Houd deze pagina goed in de gaten voor meer informatie over het verhuurproces.

De eerste sociale huurwoningen leveren we naar verwachting eind 2023 en begin 2024 op. In het voorjaar en begin van de zomer leveren we de rest van de woningen op.

Interesse in een sociale huurwoning in Huurlingsedam? 
Meldt u zich dan aan via het interesseformulier op  deze pagina.

Contactgegevens
Bob van Beckhoven
bob.vanbeckhoven@talis.nl
T 024-3523811

Werkzaam in
Buffelstraat
Hofjesbuurt
Kastanjehof
Knollenpad
Rentmeesterhof
Rentmeesterlaan

Wijkbeheerderskantoor
Rentmeesterlaan 1D